STOP THE PRESS!

AKI KAURISMÄKI -TIETOKILPAILU

La Havre Mies vailla menneisyyttä Tulitikkutehtaan tyttö

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki Olavi Kaurismäki (s. 4. huhtikuuta 1957 Orimattila) on suomalainen, akateemikon arvonimen saanut elokuvaohjaaja. Hänen elokuville on tunnusomaista yleiskielinen artikulointi ja valtavirran ulkopuolella elävien ymmärtävä esittäminen. Matti Pellonpää ja Kati Outinen ovat olleet Kaurismäen luottonäyttelijöitä, mutta suuremmissa tai pienemmissä rooleissa ovat esiintyneet usein myös Elina Salo, Esko Nikkari, Sulevi Peltola, Markku Peltola, Sakari Kuosmanen ja Kari Väänänen. Kaurismäki on niin sanottu auteur-ohjaaja, toisin sanoen hän käsikirjoittaa, ohjaa, tuottaa ja useimmiten leikkaakin elokuvansa pääosin itse. (Lähde: Wikipedia)

Varjoja paratiisissa

Aki Kaurismäen juhlavuoden kunniaksi Smackthejack etsii nyt todellista Aki Kaurismäki -elokuvatietäjää. Toukokuun puoleen väliin (15.5.) saakka kysymme teiltä arvon lukijat mielenkiintoisia kysymyksiä Aki Kaurismäen elokuviin ja häneen liittyen. Kysymykset vaihtuvat joka perjantaiaamuna, joten kannattaa olla tarkkana. Parhaiten tietänyt voittaa kaikki Aki Kaurismäen elokuvat joko dvd:nä tai blu-ray:na (myös Toivon tuolla puolen, joka toimitetaan heti kun elokuva julkaistaan dvd tai blu-ray-muodossa). Onnea matkaan tietäjät!

Huom! smackthejack ei myy, eikä luovuta vastaajien tietoja kolmannelle osapuolelle suoramarkkinointiin tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin. Voittajien tietoja käytetään vain postitusta varten. Muiden tiedot poistetaan tietokannasta välittömästi kilpailun päätyttyä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, mikäli sähköpostiosoite on ilmoitettu.Linkittäminen suoraan kilpailusivulle ilman smackthejackin lupaa kielletty. Lisäksi vastausten jakaminen sivustoilla kielletty vastausten hylkäämisen uhalla. Smackthejack pidättää oikeuden muuttaa kysymyksiä kesken viikon.
Katso käyttöehdot täältä

1. kysymys:
Minkä palkinnon Aki Kaurismäki voitti tänän vuonna Berliinissä elokuvasta Toivon tuolla puolen?

2. kysymys
Kuka voitti parhaan eurooppalaisen näyttelijän palkinnon Aki Kaurismäen elokuvasta Boheemielämää?

3. kysymys
Mainitse kaikki Aki Kaurismäen elokuvat, joissa esiintyy muusikko-näyttelijä Sakari Kuosmanen?