STOP THE PRESS!

Ripsipiirakka – The Ripsipiirakka Show

ripsipiirakka1.Mä haluun kaiken 2.Päivät 3.V***t 4.Tule vaan 5.Seinä 6.Rakkauslaulu 7.Valmis mihin vaan 8.Viaton 9.Koske mua 10.Poppitähti 11.Haluun sut 12.Pidä kiinni
Arvio: 2/5

Ripsipiirakka kuuluu siihen bändiryhmään jota joko vihaa tai sitten ei. Itse en ole bändin materiaalille koskaan lämmennyt. Johtuneeko sitten siitä että olen ainakin kymmenen vuotta liian iäkäs, vai onko huumorintajuni sen verran erilainen, että tällainen teinipunkkirokki-osasto ei vain yksinkertaisesti putoa.

The Ripsipiirakka Show sisältää jotakuinkin samaa kamaa, mitä olemme tottuneet kyseiseltä bändiltä kuulemaan, mitään suuria yllätyksiä mihinkään suuntaan ei kannata odottaa. Levy on alusta loppuun kolmen soinnun voimasointurevitystä, jota on vaikea kuunnella kovin montaa biisiä putkeen. Edes pienen pientä vaihtelua olisin kovasti välillä kaivannut. Paikoitellen sanoituksissa on peräti pointtiakin, mutta enimmäkseen aiheet käsittelevät teiniangstia. Levyltä uupuu samanlainen humoristis-anarkistinen meininki mitä löytyy esimerkiksi bändin ehkä suosituimmasta kappaleesta ”Sanni”. Soundillisesti levy on varsin onnistunut, soundit ovat sopivan räyhäkkäät ja ammattimaisen kuuloiset. Toisaalta meininkiin voisi sopia astetta autotallimpi äänimaailma, mutta se lienee lähinnä makukysymys.

Kaipa tätä voi kapinoivalle teinille suositella. Voisin kuvitella että tähän voisi 14-kesäisenä samaistuakin, ellei kaksisempaa musiikkimakua ole onnistunut siihen mennessä vielä kehittämään. Haasteetonta perushumppaa perusjampoille.

Jarkko Rotstén for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Music, 2005