STOP THE PRESS!

Robin – Chillaa

ROBIN_BOOKLET.indd1.Chillaillaan 2.Puuttuva palanen 3.Luupilla mun korvissa 4.Biologiaa 5.Biisi ystäville 6.Kaunis luonnostaan 7.Paniikkiin 8.Häröilemään 9.Sisko 10.Haluun sun palaavan 11.Puuttuva palanen – akustinen 12.Luupilla mun korvissa – akustinen 13.Puuttuva palanen wildzide remix 14.Chillaillaan sillyhatz remix 15.Luupilla mun korvissa Dj Posse epic slowjam FM remix 16.Kun nuoruus päättyy
Arvio: 3/5

Silloin on taottava, kun kuumaa rauta on, tuumaa Turun nuori herra Packalén taustajoukkoineen ja pistää ulos jo toisen albumin tälle kalenterivuodelle. Joulupukin pussit vaan pullistelevat, kun teinikädet hamuavat kääröistä Chillaa-albumia kuin hihhulit pyhää kirjaa. Ja mikäs siinä. Veikkaan ohimeneväksi ilmiöksi, joten opiskelurahnukat on tienattava nyt eikä 15. päivä. Arvostelija, joka joutuu jo toistamiseen uppoutumaan ylä-asteikäisen sielunmaisemaan, on vieraassa maailmassa kuin kala kuivalla maalla. Terveisiä kaikille.

Levyllä riittää nyt ainakin materiaalia. Biisejä on peräti 16, joista viisi tosin erilaisia remixejä. Se, mitä ne tuovat tälle tuotetelle, jää vähnä kysymysmerkiksi. Kyllähän Puuttuva Palanen Wildzide Remixiä voisin ajatella discossa soittavani mutta muuten remixien olemassaolon paikkaansapuolustavuus on vähän hiinä ja hiinä. Muuten levyllä mennään vanhalla kaavalla ja lähes samalla tekijäjoukkiolla, kuin Koodi-levylläkin. Ainoastaan Sana Mustosen panos on nyt jäänyt vain yhteen kappaleeseen sanoitusvastuun ollessa pääasiassa Jimi Constantinen niskoilla. Ja hyviä tuokioita teinielämästähän ex-Pääkallo korvillemme kaataakin. Maki Kolehmaisen sävelet menevät vanhaa kerratessa mutta ovat toki hitikkään vahvoja. Ja Robinille sopivia kuin nekku nokkaan. Ammattimies.

Chillaa ei ehkä ihan Koodin hittipotentiaalia omaa mutta hyviä hetkiä on paljon. Chillaillaan huvittaa Hei-huudahduksillaan ja lopun livehuudatuksellaan. Biisi Ystävälle on Frontside Ollien tapainan ja veroinen kaverianthem ja varma silmienkostuttaja, kuten myös Sisko. Viimemainitun melodian tosin olisin Makina säästänyt vaikkapa Teppo Välimäen joulualbumille, sillä sävelkulusta tulee hakematta mieleen harras juhlamme. Levyn uskottavin veto taitaa tosin tulla Lauri Ylösen ja kumppanien kynästä, sillä Kun Nuoruus Päättyy on svengaavaa rokettia, jossa on kontekstiin nähden jopa tarpeettomankin upea riffimelodia. Kyseessä ei selvästikään ole Rasmus-ylijäämäbulkkia vaan rakakudella tehty biisi. Mitä se kertoo Rasmus-veijareista, noista maailmantähdistämme, että he vääntävät hyvää kamaa 14-vuotiaan teinipojan albumille? Ei kai mitään.

Hauskana kuriositeettina mainittakoon, että mukana on myös räppiä. Brädi on vähän väärässä biisissä, sillä Puuttuva Palanen ei oikein sovellu räppilisäkkeeseen mutta Robinin oma räpäytys on yllättäen ihan jees Luupilla Mun Korvissa- vedossa versioineen. Jep jep. Tämä oli tässä. Robin-kiintiöni on nyt täynnä. Tämä toimii kohderyhmässään ja päläpälä mutta mielenkiinnolla odotan, miten kauan tämä vielä kestää. Artistihan on sympaattinen, joten pitkä ura voi hyvinkin olla mahdollinen ja toivottava mutta se vaatii yleisön voittamista puolelle jostain muualta kuin arvaamattomien pissiksien parista.

Ja ai niin, levyn mukana tuli JULISTE! Jumantsuikka! Vessan seinältä saa nyt väistyä Pikku G! Mulla on Robbari-julkka!

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Universal Music, 2012