STOP THE PRESS!

ReDrama: Reflection

redramaTuotanto: Sony Music
1. Now 2. Got this 3. Kickstart 4. Angel 5. Clouds 6. Devil 7. Real 8. Flight mode 9. Let go 10. Dumb! 11. Awake 12. Turn around
Arvio: 4/5

Mellbergin Lasse jätti viinan ja löysi Jessen. Hienoa, ajattelee kuulijamme. Mitähän saammekaan nyt sitten kuulla? Levyllistä hihhulointiylistystä kera gospelpasuunoidenko? Levyllistä sormenheristelyäkö? No ei, paitsi ehkä rivien välistä ihan vähän. Mutta Reddis on oikeasti tehnyt levyllisen uskottavaa bileräppiä, joka kuulostaa hengästyttävän kansainväliseltä.

En tiedä mistä ReDrama on uuden soundinsa kaivanut niin taustoihin kuin vokaaliosuuksiinsakin mutta kyllä potkii. Levylle mahtuu muutamaa selkeää täyteraitaa lukuun ottamatta aikamoinen liuta jalan alle käyviä menopaloja ja kun miehen enkkufraseeraus vetää turpaan kuin kymmenen klitshkoa niin tästähän melkein innostuu. Liikaa ei voi kehua miehen turvan venyvyyttä – kukin voi kokeilla kansilehtisen sanojen kanssa miten lähtisi. Itsellä ei lähtenyt sinne päinkään.

Muistan ReDraman tehneen aiemmin hieman aggresiivisempaa katuräppiä mutta muutos enemmän bailuräppisuuntaan silti sanomaa unohtamatta on selkeä tasonnosto miehen uralle ja onkin tuonut paljon jo huomiotakin. Eikä pidä unohtaa, että esimerkiksi BSB:n A.J.McLean ei nyt ihan joka hiihtelijän raidalle lähde fiittailemaan vaikkei nyt poppimaailman kuuminta hottia enää olekaan. ReDraman melodiataju kestää päivänvaloa globaalissakin vertailussa, riimit ovat nasakoita ja nyanssi ja puhelaulun rytmitys suorastaan innostavaa. Kun lisätään se, että esimerkiksi Devilin omakohtainen tilitys on kiinnostavinta tämän genren materiaalia aikoihin, voidaan puhua aikamoisesta läpimurrosta.

Levyltä löytyy hittipotentiaalia vaikka kuinka. Now jäpättää eteenpäin hienolla poljennolla ja iskee heti tanssihermoon niille, joilla sellainen on. Got This funkkaa kohti aamunkoittoa ja Kickstart ei kalpene iskuakaan ulkomaalaisille soittolistojen voimasoitoille. Välillä letkeillään Cloudsin kanssa ja loppupuolen Dumb! on todellinen klubijyrä. Awake omaa kivat viulut ja Turn Around on ainoa, josta löytyy jo mainittua gospelia. Levyn loppua kohti biisit alkavat aavistuksen kuulostaa samasta puusta veistetyiltä mutta kun puu on hyvää puuta niin mikäs siitä höylätessä.

Suomi on polvillaan. Nyt sitten vain odotellaan mitä Lasse tuo kotiin maailmalta. Ainakin Euroviisuvoitto vuonna 2015 yhdistelmällä ReDrama feat. Diandra olisi selvää kauraa.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Sony Music Entertainment, 2014