STOP THE PRESS!

Rendel sai Cannesista levityssopimuksen ja aloitti yhteistyön osatuottajan kanssa

Rendel -elokuva on solminut Cannesissa levityssopimuksen elokuvalevitysyhtiö Black Lion Picturesin kanssa. Elokuvalle kaavaillaan laajaa teatterilevitystä Suomessa.

Black Lionin tuottaja ja levittäjä Miika J. Norvanto on tyytyväinen sopimukseen. “Alkavan yhteistyön myötä pystyimme saavuttamaan Rendelin työryhmälle rauhan keskittyä itse tuotantoon, sekä avata ovet kansainväliselle levitykselle. Rendel on jotain uutta ja mielenkiintoista suomalaisessa elokuvagenressä ja uskon, että se kiinnostaa myös suurta yleisöä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.”, hän kertoo.

”Rendelin konsepti ja sitä ympäröivä maailma on loistavasti rakennettu ja se on herättänyt paljon kiinnostusta täällä Cannesissakin. On mahtavaa alkaa työskentelemään suomalaisittain täysin uudenlaisen projektin parissa.”

Rendelin ohjaaja-tuottaja Jesse Haaja on yhtä innoissaan. ”No onhan tämä nyt ihan uskomattoman upeaa! Yritän tässä vielä jäsennellä koko asiaa itselleni, mutta veikkaan, että tätä pitää mutustella muutama vuorokausi ennen kuin ymmärrän mitä juuri tapahtui. Olen myös erityisen tyytyväinen kumppaniemme puolesta, jotka mahdollistivat Cannesin matkan – onnistuimme siinä, mitä lähdimme hakemaan”, Haaja iloitsee.

Työtahti Cannesissa on ollut kova, sillä levitysmahdollisuuksien ohessa Haaja on myös solminut elokuvalle laajan yhteistyösopimuksen tuotantoyhtiö Frozen Flame Picturesin kanssa. Tämän yhteistyön ansiosta kumppani- ja yhteistyöverkostot laajenevat, mikä mahdollistaa elokuvan budjetin kasvun 1.1 miljoonaan euroon. Osatuottaja Timo Puustinen Frozen Flamelta on toiveikas. ”Löysimme Jesse Haajan kanssa selkeät suuntaviivat siitä, mitä lähdetään tekemään. Saamme tuotua valkokankaalle jotain, mitä katsojat ovat varmasti kaivanneet. Tuore kerrontatyyli, hyvä draama ja vauhdikas toiminta tulevat tekemään Rendelistä vahvan elokuvan”, hän vakuuttaa.

Ohjaaja Haaja ottaa tuotantoryhmän vahvistumisen avoimin mielin vastaan. ”Luonnollisesti olen enemmän kuin ylpeä siitä, että meidän tekemistämme arvostetaan tällä tavoin. Meillä on hyvin erilainen lähestymistapa tähän elokuvaan kuin normaalisti ja on hemmetin upeaa että saadaan tähän apuja.” Haaja on Cannesin elokuvafestivaaleilla ensimmäistä kertaa. ”Tämä antaa kyllä lisää voimaa ja uskoa koko tuotannolle, sillä nyt tiedetään ettei Rendel jää pölyttymään mihinkään varaston nurkkaan.”

Website: www.rendelmovie.com
Facebook: www.facebook.com/rendelproject
Twitter: www.twitter.com/RendelMovie
Instagram: www.instagram.com/rendelmovie