STOP THE PRESS!

Levytyssopimus 26 vuotta bändin perustamisen jälkeen – kotimainen metalliakti Festerday kiiruhtaa hitaasti

Suomalaisen kuolometallin arkistot avautuvat jälleen, kun Svart Records julkaisee kotimaisen Festerdayn kaiken materiaalin massiivisena kahden cd:n ja kolmen LP:n pakettina. …The Four Stages Of Decomposition…-levy koostuu pääsääntöisesti yhtyeen varhaisesta studio-, live- ja treenikämppämateriaalista, mutta sitä on täydennetty yhdeksällä vanhalla biisillä, jotka yhtye on viimeistellyt ja uudelleennauhoittanut viime vuosien aikana.

Pietarsaarelainen Festerday perustettiin 1980-luvun lopulla, kun tuskin teini-ikäiset Timo Kontio, Kena Strömsholm, Miikka Timonen ja Jallu Honkaniemi tapasivat paikallisella nuorisotalolla ja huomasivat jakavansa saman tulenpalavan innostuksen underground-metalliin. Bändiprojekteja tuli ja meni, mutta nopeasti yhtyeen alkuperäinen nimi Mortuary vaihtui Festerdayksi, joka napattiin englantilaisen uraauurtavan death metal ja grindcore-yhtye Carcassin kappaleesta. Tuo muutos viitoitti myös yhtyeen siirtymistä äärimetallipuolella syvempiin vesiin.

Festredayn miehistö vaihtui useaan otteeseen vuosien varrella ja se ehti tehdä vuoteen 1993 mennessä kaikkiaan kolme demoa ja lukuisia keikkoja, saaden huomiota kautta maailman. Levy-yhtiöt kuten Wild Rags, Peaceville ja Drowned koettivat saada bändin talliinsa, mutta Festerdayn jäsenten tiet ehtivät erota toisistaan ennen kuin nimiä ehdittiin kirjoittaa sopimuspapereihin.

Vuonna 2014 yhtye alkoi harjoitella uudelleen 25 vuotta vanhoja kappaleitaan. Vuotta myöhemmin Festerday allekirjoitti ensimmäisen levytyssopimuksensa Svart Recordsin kanssa. Tämä Festerdayn debyyttilevy ilmestyy 29.5.2015 .

Festerdayn keikoilla
06.06 Pietarsaari, Black Sheep
13.06. Helsinki, Prkl-Klubi
11.-12.09. Pori, Annis – Finnish Death Metal Maniac Festival
30.-31.10. Klubi, Turku – Turun Kuolema

https://www.facebook.com/pages/Festerday/118818381482365