STOP THE PRESS!

Fantasiaelokuva GIRLS LOST saapuu ensi-iltaan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille

Ruotsissa keväällä ensi-iltansa saanut saanut Alexandra-Therese Keiningin ohjaama GIRLS LOST on rohkea ja maaginen kuvaus seksuaalisesta identiteetistä ja sukupuolikäsityksestä. Suomalaisen tuotantoyhtiö Periferia Productionsin ja ruotsalaisen Göta Filmsin yhteistuotantoelokuva tulee ensi-iltaan Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla 19.9.

Palkittuun Jessica Schiefauerin nuorisokirjaan Pojat (Pojkarna) pohjautuvassa elokuvassa kolme 13-vuotiasta tyttöä löytävät kasvihuoneestaan merkillisen kasvin, jonka nestettä juotuaan he huomaavat muuttuneensa pojiksi. Aiemmin raa’an ja anteeksiantamattoman koulumaailman keskellä eläneet tytöt pääsevät kokemaan uudenlaisen vapauden ja kiinnostavan maailman uudessa vartalossaan. Tähän jännittävään uuteen tunteeseen rakastuttuaan tytöt kuitenkin huomaavat pian, kuinka asiat alkavat vaarallisella tavalla sotkeutua, identiteetti sumeutua ja he kulkevat alueelle, josta ei välttämättä ole enää paluuta.

GIRLS LOST on maagisen realismin muotoon puettu elokuva, jossa karu todellisuus omasta identiteetistä ja taianomainen fantasia yhdistyvät kauniiksi tarinaksi, jossa tärkeään osaan nousevat myös visuaalinen kuvakerronta ja elektronista musiikkia sisältävä ääniraita. Elokuvassa fantasiamaailma ja todellisuus kohtaavat tavalla, joka kyseenalaistaa kaiken; ystävyyden, rakkauden ja sen, mitä sukupuoli oikeastaan onkaan.

Näytökset Helsingissä Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla 19.9 ja 20.9. Mukana vierailemassa elokuvan ohjaaja Alexandra-Therese Keining sekä elokuvaan musiikkia säveltänyt Sophia Ersson.

Festivaalin jälkeen elokuva tulee Suomessa teatterilevitykseen ja ensi-iltaan 28.10.