STOP THE PRESS!

Honey B & T-Bones – Time Was

Honey B & T-Bones - Time WasTuotanto: Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi
1. Easy Baby 2. One Day You’ll Love Me 3. Time Was 4. Pink City 5. You Hang Me With Your Love 6. Sauna, Tar & Booze 7. Follow Me 8. Forest In The Water 9. Tell Mama 10. Goodness
Arvio: 3,5/5

On tuo Puurtinen-Kuloniemi- pariskunta vaan tiukka duo. Yli 30 vuotta on jo bluesrytkytystä takana ja vaikka levyjentekotahti on viime vuosina harventunut, on kämmenpohjassa jo kaksikon 13. Honey B 6 T-bones- nimellä julkaistava levy. Jos oikein laskin. 80-luvullahan oli isoja hittejäkin, niitä ei nyt synny mutta levy on ihan mainio läpileikkaus perusasioiden monimuotoisuuteen. Eikä ihme: Levyä on käyty pusaamassa aina ison lätäkön tuolla puolen saakka.

Ennenkaikkea viehättää, miten hyvässä vedossa levyn ääntelyistä pääosin vastaava Aija Puurtinen on. Olisihan se noloakin vetää vähemmän stydisti – sen verran runsaasti rouva on julkisuudessa ollut ruotimassa muiden laulantaa ja musisointia. Myös Kuloniemen kitarointi kuulostaa oikein hyvältä mutta muu bändi vetää vähän epätasaisesti. Syy lienee vähän sovinnaisten sovitusratkaisujen, joissa tuntuu välillä olevan johtoajatus vähän hukassa. Tässä on menty pelkistämisen ehdoilla ja usein taustat jäävätkin suotta minimalistiseksi kilkatukseksi. Kyllä se ihan tiettyihin biiseihin sopii, mutta kun sävelmateriaali on muuten ihan kelpoa, olisi taustat voineet tukea melodioita kunnolla.

Kappaleista vastaavat lähinnä yhtyeen primus motorit mutta muutama muukin lauluniekka on tuotoksensa levylle saanut. Hyvä niin. Kappaleet ovat oikein toimivia ja Puurtisen karhean hunajainen ääni kannattelee niitä luontevasti. Ja onhan esimerkiksi You Hang Me with Your Love soinut jo radioissakin, syystä. Melodinen kappale takertuu mielenpuoleen kertakuulemalta ja Bangbangbang (vai onko se sittenkin Hanghanghang?) -hokema tatuoituu tehokkaasti lakuaiseen.

Monessa kappaleessa viehättää, alkukantainen tunnelma ja levoton leppoisuus, kuten vaikkapa hienosti nimetyssä Sauna, Tar & Boozessa. HB&TB vetelee yhtä taidokkaasti rämeikön mättäissä kuin nykyaikaisemmankin rock-tulkinnan urbaaniviidakoissa ja se on hienoa. Muistaakseni 80-luvulla yhtye kuulosti enemmän popilta ja rockilta, nyt ollaan enemmänkin juurevia. Eli uudistumista siinä mielessä tapahtuu.

En omaa näkökulmaa siihen, miten tämä vertautuu yhtyeen muihin levyihin mutta kyllähän uutuus ihan paikkansa porukassa ansainnee. Mutta vaikka tämä sinällään mukavasti kiliseekin, en oikein usko tähän palaavani. Levyn kokonaisilme on vähän monotonisehko, kaikella rakkaudella. Johtoduolle täydet pisteet, muuten ajoittaisesta mekkaloinnista huolimatta levy jättää ehkä vähän kylmäksi. Blues- ja bändifaneille tottakai täyttä asiaa.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Tuohi records, 2016