STOP THE PRESS!

Suomalainen keksintö mullistaa maailman viihdeteollisuuden

Radiolähetykset alkoivat 1890-luvulla ja ensimmäiset äänielokuvat esitettiin jo 1920-luvulla. Siitä lähtien lähes sata vuotta maailman viihdeteollisuus on ollut kahden aistin – kuulon ja näön – varassa. Nyt suomalainen keksintö on tekemässä viihdevallankumouksen tuomalla audiovisuaalisen viihteen kirjaimellisesti iholle.

Espoolaisen Flexound Systemsin kehittämä teknologia laajentaa ääniaallot myös ihmisen tuntoaistin alueelle, äänituntumaksi. Patentoitu äänentoistokeksintö on mullistamassa tapamme kuluttaa audiovisuaalista viihdettä, kuten elokuvia, pelejä ja musiikkia.

”Ihminen on tunteva olento. Iho on ihmisen suurin elin. Miksi vain katsoisi ja kuuntelisi elokuvaa tai jääkiekkomatsia, kun voi myös tuntea äänet keholla ja saada siten paljon syvemmän elämyksen”, Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro kertoo. ”Tämä on myös VR:n paras kaveri”.

Keksintöön perustuva Flexound Xperience -moduuli voidaan asentaa kehokosketukseen tuleviin pehmeisiin esineisiin esimerkiksi elokuvateatterin tai auton istuimeen tai nojatuoliin. Flexoundilla on useita aiesopimuksia äänituntuman hyödyntämisestä eri tuotteissa.

Yhtiö on tuomassa markkinoille myös langattoman yhteyden avulla älypuhelimeen tai tablettiin yhdistettävän henkilökohtaisen älytyynyn. Flexound HUMU Smart Cushion lanseerataan IndieGoGo’ssa vuodenvaihteessa ja Kiinassa alkuvuodesta. Jakelukanavia Suomeen ja muualle Eurooppaan etsitään.

Äänituntumaa ja uutta älytyynyä pääsee kokeilemaan SLUSH Musicissa ja SLUSHissa. Flexound Systems on myös valittu SLUSH 100 –kilpailuun.