STOP THE PRESS!

Nyt tulee tuplajuhla! Suomi 100 ja Martti Servo & Napander 20 vuotta!

Kuva: Marco Melander

Vuosi 2017 tarjoaa herkkua tasalukujen ystäville. Suomen 100-vuotinen itsenäinen historia ja Martti Servo & Napanderin 20-vuotinen musiikkitaival nostattavat lippuja salkoon taloissa, tölleissä ja kaupunkikämpissä kautta maan.

Absurdilla huumorilla ja tarttuvilla ralleilla hurmanneen Martti Servon ja Napanderin ensimmäisen Jälkijunassa-13 suurinta –levyn julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Yhdeksän studioalbumia, yhden konserttitaltioinnin ja liki kultaa myyneen kokoelmalevyn julkaissut Martti Servo & Napander viettääkin ensi vuonna juhlavuotta, joka tulee olemaan täynnä arvokkuutta ja rekyyliä.

Juhlavuosi käynnistyy kolmella singlejulkaisuilla heti vuoden 2017 alussa. Lopulta nämä singlet niputetaan yhdeksi vinyylilevyksi, joka julkaistaan loppukeväästä. Uusien kappaleiden aihekirjo on laaja pitäen sisällään kotomaamme historian käänteet ja kiputilat. Vinyylialbumi on nimeltään ’Paljon onnea Suomi!’.

Uuden musiikin lisäksi vuosi 2017 kuluu Martti Servo & Napanderin 20-vuotisjuhlakiertueen merkeissä.  ’Kahdenkympin villitys’ –nimisen kiertueen avajaiskonsertti järjestetään 4.2. Helsingin Virgin Oilissa. Pasi Heikuran juontamassa illassa  on tarjolla runsaasti erikoisohjelmaa: Modern Tsuippa Quartet esittää Napanderin klassikoita jazz -sovituksina, illan levymusiikista vastaa maineikas Viemäri-Ville, Napanderin edellisen tuotantokauden työasut huutokaupataan perinteen mukaan ja luonnollisesti Martti & Napander esiintyy kera uuden ja vanhan materiaalin.

”Kehotan väkevästi kaikkia tutustumaan Napanderin uuteen musiikkiin. Ja  tervetuloa tapaamaan synttärisankareita tien päälle! Kiitos 1997-2017!”   Terveisin,Martti Servo

Martti Servo & Napander –lyhyt historia:

Martti Servo & Napander ilmestyi värittämään Suomen musiikkielämää vuonna 1997. Iskelmää ja oivaltavaa huumoria yhdistelevän vakavailmeisen orkesterin löysivät ensimmäisinä rock –skenen kollegat (ei vähiten hervottomien välispiikkien takia) ja pian sana kiiri keikkajärjestäjienkin korviin. Ensimmäisen levynsä  Jälkijunassa-13 suurinta yhtye julkaisi vuonna 1997 ja albumilta lohkaistu Johtotähti -single on yhä keikkasetin odotetuimpia biisejä. Napanderin varsinaisena läpimurtona pidetään vuotta 2002, jolloin yhtye teki Nelosen Tummien vesien tulkit –tv-sarjan tunnusmusiikin ja tuo biisi Mikä on kun ei taidot riitä toi Napanderin lopullisesti laajan kuulijakunnan tietoisuuteen.

Bändin historiaan sisältyy mittava määrä keikkoja klubeista ja kylätansseista hevifestivaalien lavoille. Yhteistä näille kaikille keikoille on se, että yleisö tietää kuulevansa ainakin suurimman osan itselleen tärkeistä biiseistä. Koska yhtyeen setti on pelkästään niitä täynnä. Harvinaista tässä hektisessä musiikkimaailmassa on se, että Napander on pysynyt koko 20-vuotisen taipaleensa samassa kokoonpanossa. Varamiehiä on silloin tällöin ollut keikalla mukana, joskus lavalla on nähty kolmekin kitaristia yhtä aikaa. Erikoiskeikkoja ja –kiertueita on tehty, yhtyeen pienempi kokoonpano Martti Servo & Moods Duo on tien päällä välillä kun pääbändi on tauolla tai keikkapaikka on pienenpieni. Mutta bändin rivit ovat pysyneet muuttumattomina.

Kahdenkympin villitys! –kiertueen juhlakonsertti lauantaina 4.2.2017

Virgin Oil, Helsinki

Liput: Tiketti https://www.tiketti.fi/tapahtumat#q=Martti%20servo