STOP THE PRESS!

Vaimoni on noita (Bewitched)

bewitchedOhjaus: Nora Ephron
Käsikirjoitus: Nora Ephron, Delia Ephron
Tuotanto: Lucy Fisher, Penny Marshall, Douglas Wick
Pääosissa: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine
Arvio: 2,5/5

Vaimoni on noita oli suosittu tv-sarja joskus. Ohjaaja Nora Ephron ja ties ketkä muut ovat saaneet älyntussahduksen tehdä elokuva tv-sarjan uudelleen tekemisestä. Jos edellinen virke vaikutti sekavalta, en voi kuin pahoitella: elokuva on vieläkin sekavampi.

Isabel Bigelow (Nicole Kidman) on noita, joka haluaa olla olematta noita. Kuinka ollakaan häneen törmää (monta kertaa, heh) näyttelijänurallaan reipasta alamäkeä lasketteleva Jack Wyatt (Will Ferrell), joka löytää noidan rooliin oikean noidan. Jack on itsekäs ääliö, jonka ainoa idea on käyttää Isabelia hyväkseen omaa uraansa ja egoaan pönkittämään. Vaimoni on noita –sarjaa siis ryhdytään uudelleen tekemään, ja romanttisesta komediasta kun on kyse, rakastutaan, vaikka vaikeatahan se on.

Ephron tyylittelee liioitellen. Nicole Kidman osoittaa näyttelijänkykynsä taas kerran: komediakin sujuu. Pakko on sanoa myös, että Kidman on kertakaikkisen ihana tämmöisessä hömpässäkin: miten se nenä toimii kuin söpöllä pikku päästäisellä! Will Farrell onkin sitten asia erikseen. Huonoa näyttelijää esittävä huono näyttelijä on pelkästään huono näyttelijä. Umpipimeä riekunta saa jo katsojankin nolostumaan Farrellin puolesta. Michael Caine hukataan, jos tyyppi nyt löydöksissä viime aikoina edes on ollut. Shirley MacLaine sentään hoitaa pienen roolinsa herkullisesti.

Nolo on Ephronin elokuva muutenkin. Venytetyt vitsit ovat vanhoja, eivätkä pikaiset takaisinkelaus –kohtaukset kai koskaan ole naurattaneet ketään yli kolmevuotiasta. Pikkunäppärät digiefektitkin ovat pelkästään pikkunäppäriä. Romanttisten komedioiden perusideasta, sukupuolten erilaisuudesta, ei siitäkään saada oikein mitään irti. No. Kidman hoitaa homman, ja voi tätä suositella vastarakastuneille. Tosin elokuvan viimeinen kuva palauttanee kyyhkyläiset tylyyn todellisuuteen.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Columbia Pictures, 2005

Traileri: