STOP THE PRESS!

Ice Age 2

ice_age2Ohjaus: Carlos Saldanha
Käsikirjoitus: Jon Vitti
Tuotanto: Lori Forte
Pääosissa: Antti Pääkkönen/Ray Romano (Manny) Antti LJ Pääkkönen/John Leguizamo (Sid) Santeri Kinnunen/Denis Leary (Diego) Sanna Saarijärvi/Queen Latifah (Ellie) Jukka Hildén/Seann William Scott (Crash) Jarno Leppälä/Josh Peck (Eddie)
Arvio: 3/5

Muutama vuosi sitten 20th Century Fox toi valkokankaalle jääkauden hauskoineen hahmoineen. Ainakin allekirjoittanutta tuo elokuva ei juurikaan saanut hykertelemään, mutta monet muut se sai ja siitä muodostui suhteellisen hyvä menestys sekä meillä että kansainvälisesti. Sehän tietenkin tarkoittaa sitä, että kannatti kehittää jatko-osa, vaikka väkisin vääntämällä. Odotukset eivät siis itselläni ollut korkealla, mutta mitenkäs sitten suu pantiin elokuvan jälkeen.

Jääkausi on lähestymässä loppuaan ja sulamisvedet muodostavat erilaisia kuumia lähteitä, jäisiä liukumäkejä ja tervakuoppia. Näistä eläimet nautiskelevat täysin siemauksin, kunnes tutut ystävykset Manny, Sid ja Diego oivaltavat, että heidän on paettava jäätikön sulamista. He yrittävät varoittaa muita, mutta monet eläimet eivät ole uskoakseen, kunnes ensimmäiset merkit vedenpaisumuksesta ovat näkyvillä. Matkalla he tapaavat Ellien, Crushin ja Eddien, joiden kanssa he joutuvat monenlaisiin seikkailuihin.

Eikös olekin yksinkertainen tarina tällä elokuvalla? Aivan, mutta juuri sopiva sekä lasten että aikuisten makuun. Yleensä jatko-osat ovat huonoja alkuperäiseen verrattuna, mutta tässä tapauksessa on todettava, että Ice Age 2 on edellistä parempi hauskuuden suhteen. Tarinaan on lisätty sellaista huumoria, että se tavoittaa katsojansa oikealla tavalla. Lapset varmasti nauravat huvittaville hahmoille ja niiden touhotuksille ja aikuiset puolestaan mammuttien parisuhdeongelmille. Elokuvan ainoa ongelma on se, ettei se ole täysin yhtenäinen. Syy tähän on se, että jo ensimmäisessä osassa nähty hauskasti tammenterhoa metsästävä orava katkoo tarinaa välillä turhan usein. Toki nuo oravan kohtaukset ovat todella hauskoja, mutta ne kuitenkin tekevät muista kohtauksista hieman vaisuhkoja. “Ice Age 2” on puutteistaan huolimatta ihan kivaa katsottavaa, mutta ikimuistettavaksi animaatioelokuvaksi siitä ei ole.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Blue Sky Studios, 2006

Traileri: