STOP THE PRESS!

Lumottu (Enchanted)

enchantedOhjaus: Kevin Lima
Käsikirjoitus: Billy Kelly
Tuotanto: Barry Sonnenfeld, Barry Josephson
Pääosissa: Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Timothy Spall, Idina Menzel, Rachel Covey, Susan Sarandon
Arvio: 4/5

Elokuva Lumottu on animaation ja romanttisen komedian taitava yhdistelmä. Prinsessa Giselle odottaa sitä oikeaa metsän eläimet ystävinään kaukaisessa maassa. Vihdoin hän törmää prinssiinsä ja he päättävät mennä heti naimisiin. Ilkeä kuningatar ei ajatuksesta pidä ja päättää hankkiutua eroon prinsessasta. Giselle häädetään pois lempeän animaation maailmasta tylyn New Yorkin kaduille. Siellä hän saa huolenpitoa mukavalta asianajalta ja hänen tyttäreltään. He yrittävät saattaa yhteen prinsessa Gisellen ja hänen prinssinsä, joka on tulossa häntä vielä noutamaan.

Taitavaan Hollywood-tyyliin on ohjaaja Kevin Lima osannut yhdistää romanttista komediaa ja klassista Disney-animaatiota. Elokuva on romanttinen satu ja siinä pohditaan sitä, voiko romantiikkaa pitää elossa arjen keskellä. Elokuvaa toimii hyvien roolisuoritusten takia sekä kepeyden ja ripeän kerronnan ansiosta. Amy Adams on loistava prinsessana ja James Marsden prinssinä. Parhaimman suorituksen vetää ehdottomasti Susan Sarandon kuningattarena. Hänen eläytymisensä pahan kuninkaallisen roolin on täydellinen. Hänen äänenkäyttöään on nautinto kuunnella. Elokuva on myös musikaali ja varsinkin vanhempien näyttelijöiden vetämä tanssi puistossa on mieleenjäävä. Hienoa on nähdä myös klassista animaatiotyyliä.

Tarina yhdistelee useita satuja kuten Giselleä, Tuhkimoa ja Lumikkia. Elokuva on sinänsä loistava idea Disneyltä ja vielä lisäksi hyvin toteutettu. Elokuva on kieltämättä romantiikan ylikorostamista ja sen nostamista korokkeelle. Se pitää yllä sitä uskoa, että maailmassa on vain yksi se oikea, kun vain jaksaa odottaa. Silti elokuvaa jaksaa katsoa kyllästymättä sen huumorin ansiosta. Elokuva on viihdyttävä ja hyväntahtoinen. Ohjaaja Kevin Lima on ollut mukana useammankin animaation teossa kuten 102 Dalmatialaista ja Tarzan.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Walt Disney Pictures, 2007

Traileri: