STOP THE PRESS!

Alvin ja pikkuoravat (Alvin and the chipmunks)

alvin1Ohjaus: Tim Hill
Käsikirjoitus: Jon Vitti, Will McRobb (hahmojen luoja Ross Bagdasarian)
Tuotanto: Ross Bagdasarian Jr. , Janice Karman
Pääosissa: Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson
Arvio: 3/5

Alvin ja pikkuoravat (Alvin and the Chipmunks) kertoo kolmesta oravaveljeksestä Alvinista, Simosta ja Terosta. Heidän pesäpuunsa kaadetaan ja viedään kaupunkiin toimiston joulukuuseksi. Veljekset ovat kaatohetkellä puussa ja suuri seikkailu alkaa kun kurrekolmikko päätyy lauluntekijä Daven luo. Dave ei onnistu luomaan hittikappaletta levy-yhtiölleen ja on siksi allapäin. Kun hän saa kolmesta puhuvasta kurresta asukit kotiinsa, huomaa hän pian, ettei näillä laulutaito ole ollenkaan huono. Dave saa elämänsä luomispuuskan päälle ja säveltää kaikkien aikojen kappaleen. Mutta miten kurreveljekset sopeutuvat uusiin elinoloihinsa?

Elokuva perustuu samannimiseen amerikkalaiseen tv-sarjaan Alvin and the Chipmunks. Sarja pyöri myös Suomen tv:ssä. Koko oravaidean taustalla on taas David Seville alias Ross Bagdasariah. Hän loi vuonna 1958 tämän Grammyilläkin palkitun animoidun oravaryhmän. Hän sävelsi kolmikolle joululaulun, jossa oravat laulavat korkealla, kimittävällä äänellä. Käsitellystä lauluäänestä tuli suosittua ja kurret myivät useita levyjä. Suomessakin kurrekolmikko seikkaili nimellä Saukki ja pikkuoravat.

Elokuva on varmasti lasten ja nuorten mieleen. Siinä on huumoria, menoa ja musiikkia. Oravista tehdään aivan kuin lapsistaroja, jotka hyppivät hiphop-musiikin tahtiin. Elokuva on pikkunäppärä ja tarina voisi olla syväulotteisimpikin. Se, että oravat eivät kaipaa takaisin luontoon eivätkä sinne koskaan pääsekään, jää asiana vaivaamaan. Eikö oravien paikka ole luonnossa? Oravista tulee liian inhimillistettyjä. Elokuva on draamaa ja animaatiota yhdistettynä komediaan. Ja hauskuutta piisaa tässä elokuvassa. Oravat ovat tietenkin supersöpöjä ja elokuva on helppo ja hauska katsottava. Vanhat levynkannet lopputekstien aikana ovat oivallinen ratkaisu. Niitä ihailee mielellään. Toisena tuottajana on hahmojen oravien hahmojen luojan Ross Bagdasariahin poika.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by 20th Century Fox, 2007

Traileri: