STOP THE PRESS!

Rakastunut bestman (Made of Honor)

Made of HonorOhjaus: Paul Weiland
Käsikirjoitus: Adam Sztykiel ja Deborah Kaplan & Harry Elfont
Tuotanto: Neal H. Moritz
Pääosissa: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan ja Sydney Pollack
Arvio: 3/5

Kuten aikoinaan Dave Lindholm lauloi, että sitähän se kaikki on, rakkautta vaan. Sitä ne elokuvan tekijät haluavat myös valkokankaille maalailla joko romanttisessa draamassa, tai sitten ihan vain komedian muodossa. Amerikkalaiset ovat siitä omituinen kansakunta, että heillä tuntuu rakkautta riittävän kaikenikäisille lähes murkkuikäisistä vanhuksiin. Siksi heille onkin ominaista… tai siis elokuvantekijöille, että romantiikkaa täytyy saada katsojien silmien eteen vaikka millä tavalla. Yksi tällaisista on Rakastunut bestman. Elokuva jää omalla tavallaan myös elokuvahistoriaan, sillä se jäi sivuosassa nähtävän ohjaaja-tuottaja-näyttelijä Sydney Pollackin viimeiseksi rooliksi ennen kuolemaansa.

Greyn anatomiasta tuttu Patrick Dempsey esittää Tomia, joka on menestyvä kaveri sekä työuralla että naisten keskuudessa. Ainoa ongelma on se, että hän ei oikein tahdo osata sitoutua kehenkään naiseen, vaan pitää lähinnä heille ”seuraa” ja vieläpä vain yhtenä iltana viikossa. Hänen paras naiskaverinsa on Hannah (Michelle Monaghan), johon hän on törmännyt vahingossa opiskeluaikoinaan kymmenen vuotta sitten. Hannah tuntuu ymmärtävän Tomin ailahteluita ja toisinpäin. Heidän välillään alkaa pikku hiljaa kipinöidä, kun eräänä päivänä Hannah joutuu lähtemään työmatkalle Skotlantiin. Siellä hän tapaa komean, mutta jäykähkön skottityypin, johon hän ihastuu. Hän päättää esitellä sulhonsa Tomille ja pyytää tätä bestmanikseen. Tästä alkaa melkoinen ihmissuhdesoppa.

Tämän elokuvan suhteen voin sanoa melko lyhyesti ja ytimekkäästi: tavanomaista soppaa. Ei soopaa, vaan soppaa. Tällä tarkoitan sitä, että elokuvatekijät eivät ole olleet kovinkaan innovatiivisia kehittelemään mitään omaperäistä tai innostavaa tarinaa, vaan ollaan menty sieltä mistä helpoiten päästään. Elokuvassa ei ole juurikaan mitään sellaista, joka saisi katsojan oikeasti tuntemaan romanttisia tunteita, tai edes pientä naurun poikasta. Edes näyttelijäsuoritukset eivät tätä elokuvaa pelasta, vaikka Dempsy ja Monaghan sitä kovasti yrittävät. Ehkä parasta elokuvassa ovat kuitenkin upeat Skotlannin maisemat ja muutamat kohtaukset joissa Pollack vilahtaa Tomin häntäheikki-isänä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Columbia Pictures, 2008

Traileri: