STOP THE PRESS!

The Incredible Hulk

the_incredible_hulkOhjaus: Louis Leterrier
Käsikirjoitus: Edward Norton, Zak Penn
Tuotanto: Avi Arad, Kevin Feige, Gale Anne Hurd
Pääosissa: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt
Arvio: 1/5

Stan Leen ja Jack Kirbyn luoma vihreä supersankari Hulk on jälleen täällä! Muutama vuosi sitten valkokankaille pitkän tauon jälkeen saapui tämä monien ihailema sarjakuvahahmo mestariohjaaja Ang Leen käsittelyssä. Tuolloin pääosissa nähtiin Eric Bana, joka nousi roolillaan tunnetuksi näyttelijäksi, vaikka moni fani muistikin hänet vuonna 2000 valmistuneesta elokuvasta ”Chopper”. Vaikka Banalla oli optio kahteen Hulkin jatko-osaan, niin hän ei sitä kuitenkaan käyttänyt. Nyt roolissa nähdään mainioita roolisuorituksia tehtaillut Edward Norton.

Tiedemies Bruce Banner (Norton) elelee Etelä-Amerikassa. Hänen on löydettävä pikaisesti lääke, jonka avulla hän voisi poistaa solunsa myrkyttäneen gammasäteilyn. Tämä säteily aiheuttaa sen, että kun Bannerin pulssi kiihtyy, niin hänestä muodostuu vihreä hirviö Hulk. Bannerin arkkivihollinen, kenraali Thaddeus ’Thunderbolt’ Ross (William Hurt), haluaa hyödyntää armeijan toiminnassa Hulkin voimia ja siksi kilpajuoksu Bannerin ja Rossin välillä on kiivas. Kaiken lisäksi Rossin tytär Betty (Liv Tyler) kokee suuren yllätyksen, kun Banner palaa hänen elämäänsä monen vuoden katoamisen jälkeen. Mitäs Hulkille sitten kuuluu? Hän on saanut itselleen kivan ”vastustajakaverin” nimeltään The Abomination (Tim Roth), joka on voimakkaampi kuin itse sankarimme. Kiihkeät taistelut käydään sitten valkokankaalla ja erikoistehosteita riittää.

The Incredible Hulk on suorastaan harvinaisen huono elokuva kaikin puolin. Yleensä erikoistehosteiden pitäisi tukea tarinaa ja juonen kulkua. Tässä elokuvassa tarina on niin huono ja tylsä, että lähes parituntinen pläjäys on pelkkiä erikoistehosteita, joiden välissä liikkuvat näyttelijät. Eivätkä hekään saa mitään ihmeellistä aikaan, sillä koko homman ongelma on juuri kehno käsikirjoitus. Jos elokuvan aikana tiettyjä asioita pyöritellään ja selitellään kolmeen kertaan, niin jotain todellakin on pielessä. Sarjakuvista live action elokuvia työstänyt käsikirjoittaja Zak Penn ei ole pystynyt kehittämään tähän elokuvaan sellaista vetovoimaa, joka pitäisi katsojan tiukasti kiinni istuimessaan ilman kyllästymistä. Jos tällaista suuret Hollywood-studiot haluavat (lue! aliarvioida katsojan) tällaista sontaa tarjota katsojille, niin tulevaisuus ei tule olemaan kovinkaan ruusuinen amerikkalaiselle suurelokuvalle. The Incredible Hulk on tähän mennessä tämän vuoden huonoin live action elokuva!

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Pictures, 2008

Traileri: