STOP THE PRESS!

Step Up 2 – The Streets

step_up2Ohjaus: Jon Chu
Käsikirjoitus: Toni Ann Johnson, Karen Barna
Tuotanto: Jennifer Gibgot, Adam Shankman, Patrick Wachsberger
Pääosissa: Briana Evigan, Robert Hoffman
Arvio: 3,5/5

Step Up 2 on astetta pehmeämpi jatko-osa samaa nimeä kantavalle ykkösosalle. Edellisessä laittomuuksia tehtiin autojen varastelun ja bileiden merkeissä nyt tyytyen aiheuttamaan pahennusta tanssien metroasemilla ja muissa julkisissa tiloissa. Yhteistä on elokuville on päähenkilön asustaminen sijaiskodissa ja tanssin ollessa ainut keino purkaa vihaa. Marylandin taidepainoitteinen koulu on jälleen tapahtuminen pääpaikkana sekä vaihtuvat street- eli katutanssin esittämisen pitopaikat.

Andie on jäsenenä 410-katutanssiryhmässä. Hän ei oikein sopeudu ja haluaa kapinoida kun hänen sijaisäitinsä aikoo lähettää hänen Texasiin. Opiskelupaikan heltiäminen MSA:stä eli Marylandin taidepainotteisessa koulussa antaa tytölle jatkoaikaa asustaa vielä kasvattiperheessään. Ketterä ja söpö Chase herättää Andien mielenkiinnon ja yhteiset intressit alkavat pian yhdistää heitä: uuden tanssiryhmän perustaminen.

Elokuvassa on perinteiset kuviot: paha opettaja, kapina, itsen etsintä sekä näytönhalu. Tarina toimii hyvien päähenkilöidensa takia. Briana Evigan ja Robert Hoffman ovat karismaattisia ja heidän suudelmansa elokuvassa on palkittu jo MTV Movie Awardissa tänä vuonna. Elokuvassa on sopiva katutanssimeininki ja sopivan rosoisen tumma valaisu. Elokuva on energisen sympaattinen ja messevän mukaansatempaava tanssielokuva. Tanssinilo välittyy ja saa katsojan hytkyttelemään itseään. Harvoin jatko-osa on näin toimiva. Elokuva on myös napakasti kerrottu ja tanssia on sopivasti.

Ohjaaja Jon M. Chu on saanut leffaan menevyyttä ja katutanssin särmikkyyttä. Elokuvan musiikki toimii ja esitellyksi tulee monenlaista kipaletta salsankaan jäämättä tempaamaan mukaansa. Chu on saanut aikaiseksi ihan kelvollisen tanssielokuvan. Hän on ohjannut myös Silent Beats ja When the kids are away.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by Touchstone Pictures, 2008

Traileri: