STOP THE PRESS!

Iltasatuja (Bedtime Stories)

BedtimeStoriesOhjaus: Adam Shankman
Käsikirjoitus: Matt Lopez, Tim Herlihy
Tuotanto: Jack Giarraputo, Andrew Gunn, Adam Sandler
Pääosissa: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffits, Teresa Palmer, Jonathan Morgan Heit, Laura Ann Kesling
Arvio: 1/5

Iltasatuja kertoo Skeeter Bronsonista (Adam Sandler), jolle jo lapsena on luvattu huippuhotellin johtajan paikka, mutta niin vain on käynyt, että hän työskentelee hotellissa yleismiesjantusena. Pomokin on harvinaisen tyhmä. Tilanne rassaa hermoja, mutta kun Skeeter alkaa kertoilla sisarensa lapsille (Jonathan Morgan Heit, Laura Ann Kesling) iltasatuja, näyttävät sadut muuttuvan todeksi. Paha kyllä, todellisuuteen vaikuttavat vain lasten keksimät osuudet, ja Skeeter huomaa joutuvansa mitä kummallisimpiin tilanteisiin.

Komedioita ennenkin ohjannut (esim. The Pacifier – Tuttisoturi) Adam Shankman tekee aikuisten satua, johon sekoittuu romanttista komediaakin. Kuten saduissa nyt yleensäkin, myös tähän sisältyy opetus, ja varsin amerikkalainen sellainen: jokaisesta voi tulla miljonääri, kun vain kovasti yrittää. Samaa kyytiä saa sitten sen pakollisen kalliin auton ja tietysti prinsessankin. Tympeän sisällön lisäksi ei Iltasatuja muutenkaan pahasti naurata. On aika ikävää seurata, kun aikuinen mies purkaa traumojaan ja elämänpettymystään pikkulapsiin, vaikka sitten miten olisi yritetty tehdä touhusta hauskaa. Adam Sandler pääosassa vinkuu, valittaa ja narisee tuttuun tyyliinsä. Vaikea ymmärtää, miksi häntä yleensä komedioissa – tai ylipäänsä missään – käytetään. Iltasatuja on Disney-tuotantoja sieltä kehnoimmasta päästä.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Disney, 2008

Traileri: