STOP THE PRESS!

Scar 3D

scar_3dOhjaus: Jeb Weintrob
Käsikirjoitus: Zack Ford
Tuotanto: Douglas Berquist, Jamie Gordon, Courtney Potts, Norman Twain
Pääosissa: Angela Bettis, Brittney Wilson, Tegan Moss, Ben Cotton, Christopher Titus, Kirby Bliss Blanton, Devon Grave
Arvio: 1/5

Jeb Weintrobin ohjaama, 3D-tekniikalla toteutettu Scar kertoo Joan Burrowsista (Angela Bettis), joka palaa kotiseudulleen. Se ei ole ihan helppoa, sillä hän on teininä hädin tuskin selvinnyt toimenkuvansa hieman väärin sisäistäneen mielipuolen hautausurakoitsijan silvonnasta. Kauhu vain jatkuu, sillä teinejä alkaa katoilla ja sitten taas löytyä tutunoloisella metodilla viilleltyinä. Alkuperäinen murhaajakin on kuollut, eikä poliisi tiedä, mitä ajatella; Joaniakin aletaan epäillä. Uusille kierroksille kauhu kiihtyy, kun murhaaja kaappaa Joanin veljentyttären.

En ihan ymmärrä, mitä lisäarvoa uusimuotisella kolmiulotteisuudella elokuviin saadaan. Ainakin Scarissa se on pikemminkin haitta. Kolmiulotteisuutta korostetaan sijoittamalla katsojan kasvojen eteen puu, tolppa tms., ja sitten mennään siitä perspektiivin mukaan syvemmälle. Vaikutus on lähinnä häiritsevä ja vieraannuttava. En tiedä, 3D on tulossa kovaa vauhtia. Ehkä ajan myötä syntyy jonkinlainen uusi kuvan estetiikka. Toivottavasti. Scarissa sellaisesta ei näy jälkeäkään. Vaikka kauhuelokuva onkin, Scar ei onnistu hyödyntämään kolmiulotteisuutta edes alkeellisimmissa hätkäytysefekteissä. Ihan katsojan silmille tulevassa tappajan skalpellissa on edes vähän yritystä.

Kolmiulotteinen tai ei, Scar on surkea elokuva. Ensimmäinen puolituntinen lähinnä seurataan tyhjäpäisten teinien tyhjänpäiväistä elämää. Kun sitten asiaan päästään, ei sitä asiaa olekaan. Pelkkää kidutusta Hostel-elokuvien tyyliin. Jo Scarin käsikirjoituskin on typerä. Alkeellisinkaan poliisi ei esimerkiksi voisi hetkeäkään epäillä Joania murhaajaksi. Näyttelijätyötkin ovat mitä sattuu. Heikko esitys.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Scar, 2007