STOP THE PRESS!

The Ugly Truth

uglytruth_poster2Ohjaus: Robert Luketic
Käsikirjoitus: Nicole Eastman, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith
Tuotanto: Kimberly di Bonaventura, Gary Lucchesi, Deborah Jelin Newmyer, Steven Reuther, Tom Rosenberg
Pääosissa: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner, Eric Winter, Nick Searcy
Arvio: 1,5/5

Kylläpäs ihmisten suhteet osataan tehdä monimutkaisiksi. Uusi komedia ”The Ugly Truth”, jonka ohjaajana toimii Robert Luketic (Monster-in-Law, 21), tuo eteemme täydellistä miestä etsivän tv-tuottajan, Abbyn (Heigl), joka kulkee treffeistä toiseen mukanaan syväanalyysi poikaystäväkandidaatista ja 10-kohtainen lista tärkeistä ominaisuuksista, joita miehen pitää omata. Noh, taitaa olla sanomattakin selvää, että neito pysyy aika yksinäisenä. Kun aamuohjelman uudeksi kasvoksi palkataan rääväsuinen Mike (Butler), jonka ajatus ihmissuhteista pohjautuu pinnallisiin asioihin ja seksin määrään, kokee Abbyn itsetunto melkoisen kolauksen. Mutta kun Mike päättää avittaa neitoa samaan unelmansa miehen, mikäli Abby vain hyväksyy hänen melko junttimaiset konstinsa, muuttaa nainen suhtautumistaan. Ja pian tehdään tv-historiaa. Mutta eihän kaikki näin yksinkertaista kuitenkaan ole…

Käsikirjoittajilla on mitä ilmeisemmin ollut hauskaa. Mutta vaikka vähän karrikoituja mielipiteet ovatkin, on niissä toki myös asiaa. On sitten kyseessä mies tai nainen, kyllä hän etsiessään itselleen seuraa kiinnittää väkisinkin huomiota ulkonäköön. Vasta jälkikäteen on merkitystä muilla asioilla, kuten älykkyys, mielipiteet, sosiaalinen status ja ylipäänsä persoona. Elokuvassa esitetään näkemys naisten kontrollintarpeesta ja taipumuksesta löytää täydellinen mies, joka täyttäisi kaikki vaadittavat kriteerit. Tätä esiintyy kyllä miehilläkin, ja tällainen kokonaisuudessaan on erittäin paljon yleisempää, kuin ehkä uskalletaan myöntää. Itsekin olen joskus miettinyt treffeille lähtiessä, että pitäisikö ottaa mukaan lista tärkeinä pitämistäni asioista, joista voisin sitten heti treffien aluksi kyselyllä rastittaa kohdat ja laskea pistemäärän, jolla voisi sitten heti päätellä, kannattaako siihen pöytään edes jäädä istumaan vai ei.

Itse leffa kuitenkin on stereotypioilla ratsastavaa kertahömppää, joka on semiviihdyttävää hetken, mutta jonka mielellään unohtaa melko nopeasti. Monet kohtaukset ovat liian alleviivaavia, tarina hyvin ennalta-arvattava, ja henkilöt sangen heppoisia esitelmiä arkkityypeistä. Vaikka elokuvan alku tuntuu osin jopa lupaavalta, muuttuu se suhteellisen nopeasti aivan tavalliseksi romanttiseksi komediaksi, jonka katsominen on yksinkertaisesti tylsää. ”The Ugly Truth” on hyvin kevyt raina kuluneesta aiheesta, jota on koetettu lämmitellä uudelleen, mutta jonka lopputulos kuitenkin on sangen tyypillistä jenkkihömppää.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Columbia Pictures, 2009

Traileri: