STOP THE PRESS!

Land of the Lost

landofthelostposter122808Ohjaus: Brad Silberling
Käsikirjoitus: Chris Henchy, Dennis McNicholas
Tuotanto: Marty Krofft, Sid Krofft, Jimmy Miller
Pääosissa: Will Ferrell, Anna Friel, Danny McBride, Jorma Taccone, John Boylan, Matt Lauer
Arvio: 1/5

70-luvulla väsätty muutaman kauden mittainen scifisarja ”Land of the lost” sai 90-luvun alussa uuden ulkoasun, ja nyt vanha tarina on sitten väännetty myös valkokankaalle. ”Land of the lost” on Will Ferrellin uutukainen, josta pitänevät ihmiset, jotka nyt Ferrellistä ylipäänsä pitävät. Ohjaajanpallilla riehuva Silberling ei aiemmin ole kunnostautunut alapäähuumorilla höystetyissä komedioissa, joten onkin mielenkiintoista nähdä, miten Ferrellin ohjaaminen mieheltä sujuu.

Itsensä julkisuudessa nolannut tiedemies Rick Marshall (Ferrell) päätyy testaamaan musikaalia soittavaa aikahyppylaitettaan brittitypy Holly Cantrellin (Friel) kehoituksesta. Parivaljakko päätyy outoon maahan, jossa aika näyttää epäsymmetriseltä. Marshallin laite kuitenkin on kadoksissa, joten takaisin Tellukselle ei näytä olevan mahdollista päästä. Apua tulee oudossa muodossa, kun erikoinen avaruusolento Enik (Boylen) antaa Marshallille vinkin. Sitten alkaakin musikaaliaikahyppylaitteen etsiminen, jota vaikeuttavat dinosaurukset.

Kuulostaako sekavalta? Noh, sitä leffa itseasiassa onkin. ”Land of the lost” omaa muutaman mukavan kohtauksen, ja siinä on teoriassa melko hauska idea. Toteutus kuitenkin on karmaiseva, käsikirjoitus järkyttävä, ja näyttelijät suorituksineen ö-luokan tavaraa. Leffaa melkeinpä pitääkin suositella ihmisille, sillä sen katsomisen vaivaannuttavuutta ei oikein voi sanoin kuvailla: se pitää itse kokea. Raina on selkeää katsojan aliarvioimista, ja katsottuaan sen voi vain todeta menettäneensä elämästään reilun puolitoista tuntia. Ei tällaista pitäisi ihmisten joutua kestämään. Will Ferrell can suck it!

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Universal Pictures, 2009

Traileri: