STOP THE PRESS!

Final Destination 3D

final_destinationOhjaus: David R. Ellis
Käsikirjoitus: Eric Bress
Tuotanto: Craig Perry, Warren Zide
Pääosissa: Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb, Mykelti Williamson
Arvio: 3/5

”Final Destination” oli vuonna 2000 suhteellisen positiivinen yllätys, joka piristi kauhugenreä. Sittemmin leffa sai kaksi jatko-osaa, joissa gorea viljeltiin melko runsaasti. Nyt teattereihin saapuva uusi ”Final Destination”-elokuva on sarjan ensimmäinen 3D-vedos, ja vaikka sille ei numerointia olekaan pistetty, on se silti ihan uusi leffa, eikä alkuperäisteoksen uudelleenlämmittely.

Elokuvassa kaveriporukka on katsomassa nascar-tyylistä kisaa, ja Nick (Campo) saa oudon näyn onnettomuudesta, jossa kaikki kuolevat. Poju hermostuu näystä sen verran, että saa ystävänsä ja muutaman ulkopuolisen lähtemään katsomosta. Ja pian onnettomuus tapahtuukin, juuri niin kuin Nick asian näki. Mutta pahin ei vielä ole ohi: onnettomuudesta selvinneet alkavat vähitellen kuolla oudoissa merkeissä. Ja pian Nick alkaakin aavistelemaan, että viikatemies koettaa korjata virhettään, eli pistää päiviltä ne, joiden pitikin kuolla. Mutta voisiko tapahtumien kulkua jotenkin muuttaa?

Leffa on goren ylilyönnin juhlaa. Verta lentää ja ihmiset puolittuvat monella eri tavalla. Ja oikeastaan tämä kaikki on tehty sangen viihdyttäväksi, joten K18-leima tuntuu vähän turhalta: komedian puolelle mennään. Juoni leffassa on lähinnä erilaisten kuolintapojen luettelo, jossa mielikuvitusta on käytetty sangen tehokkaasti. Itse elokuvan toteutus kärsii 3D:stä, sillä välillä kohtaukset näyttävät hyvin tökeröiltä. Kohtalaisen miellyttävä kauhupätkä ”Final Destination 3D” kuitenkin on. Leffa ei suinkaan ole tylsä, vaan kaahaa eteenpäin vauhdilla.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by New Line Cinema, 2009