STOP THE PRESS!

Zombieland

Zombieland Ohjaus: Ruben Fleischer
Käsikirjoitus: Rhett Reese, Paul Wernick
Tuotanto: Gavin Polone
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin, Bill Murray, Amber Heard
Arvio: 3/5

Zombiet, nuo elävät kuolleet, jotka lihaamme ja aivojamme himoitsevat, ovat nykyisin liian harvoin elokuvallisen tuotannon kohteena. Muutaman vuoden takainen brittisarja ”Dead Set” sekoitti mässäilevään gorelätinään ripauksen komediaa ja toi zombiet lähemmäksi massaviihdettä. Kun jenkkilässä päätettiin väsätä zombiekomedia, jossa kuitenkin myös kauhuaspektit olisivat olemassa, aloin innoissani odottaa produktion julkaisua. Kyseessä on elokuva nimeltä Zombieland, ja ohjaajalleen Ruben Fleischerille se on ensimmäinen pitkä elokuva. Trailereista sai käsityksen, että kyseessä on hyvinkin koominen pläjäys. Mutta yllättäen Zombieland on lisäksi paljon muutakin.

Erakoitunut nörtti (Eisenberg) pyrkii selviämään zombieiden valtaamassa maailmassa muutamien itselleen väsäämiensä sääntöjen kanssa. Sattumalta hän tapaa pikatiellä laahustaessaan toisen kohtalotoverin, rääväsuisen sekopään (Harrelson), ja lyöttäytyy tämän kimppaan. Parin mutkan kautta miesten matkaan lyöttäytyy myös nuori nainen (Stone) ja tämän sisko (Breslin). Pian nelikko onkin matkalla Los Angelesiin etsimään zombie-vapaata aluetta. Vaan kun luottamuspulaa tuntuu olevan vähän jokaisella, tulee mutkia matkaan väkisinkin…

Zombieland on siitä erikoinen elokuva, että vaikka se on selkeästi komedia, se omaa myös suoria kauhukohtauksia ja on erittäin väkivaltainen. Eisenbergin roolihahmo on todella rasittava, ja leffan alku onkin osittain aika raivostuttavaa katsottavaa. Mutta kun vauhtiin päästään, muuttuu elokuva siedettäväksi ja jopa nautinnolliseksi. Yököttävää verilätistelyä on yllättävän paljon, ja toiminnallisia kohtauksiakin löytyy. Juoni on nyt mitä on, mutta se ei pahemmin haittaa tahtia, sillä se kuitenkin on riittävä pitämään kokonaisuuden kasassa. Zombieland onkin suhteellisen katsottava kauhukomedia.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Columbia Pictures, 2009

Traileri: