STOP THE PRESS!

Haikein terveisin (Dear John)

dear_johnOhjaus: Lasse Hallström
Käsikirjoitus: Jamie Linden
Tuotanto: Marty Bowen, Wyck Godfrey, Ryan Kavanaugh
Pääosissa: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins, Henry Thomas, D.J. Cotrona, Cullen Moss
Arvio: 2,5/5

Ruotsalaiselle Lasse Hallströmille (mm. mainio Elämäni koirana) on käynyt ikävästi samoin kuin liki kaikille USA:an siirtyneille eurooppalaisille ohjaajille: Hollywood hioo särmät. Amerikassa tehty Gilbert Grape oli vielä kelpo elokuva, mutta Hallströmin sen jälkeiset ohjaukset ovat olleet tyypillistä, hyvin tehtyä mutta hengetöntä Hollywood-höttöä. Nicholas Sparksin romaaniin perustuva Haikein terveisin ei ikävä kyllä tee poikkeusta.

John Tyree (Channing Tatum) on sotilas, joka lyhyellä lomallaan tapaa opiskelijatyttö Savannahin (Amanda Seyfried). Rakkaushan siinä sitten leimahtaa. John joutuu kuitenkin sotahommiin ulkomaille, ja suhdetta ylläpidetään kirjeitä vaihdellen. Etäsuhde on kuitenkin koettelevaa, tulee se WTC-iskukin, minkä takia John päättää jatkaa armeijassa, ja lopulta Savannah ilmoittaa menneensä kihloihin ihan muun äijän kanssa. Saakohan John rakkaansa takaisin?

No saahan tietysti lopulta, mikä kai ei tule yllätyksenä yhdenkin romanttisen elokuvan nähneelle. Muutenkaan Haikein terveisin ei jaksa yllättää: poika löytää tytön, pojan pitää mennä sotimaan, poika menettää tytön, poika sotii hiukan vielä, poika saa tytön takaisin. Kun mukana on vielä sopivasti annosteltuna syöpää ja autismia, niin nenäliinakauppiaat hieroskelevat käsiään. Noin teknisesti Haikein terveisin on liki moitteeton romanttinen elokuva. Mutta. Pääosanesittäjien välillä ei ole oikein minkäänlaista kipinää. Dialogi on rasittavaa kuunneltavaa, jankkausta ja muminaa. No, kaipa se nuori rakkaus sellaista hapuilevaa onkin. Vain kaikkein paatuneimmille romantikoille.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2010

Traileri: