STOP THE PRESS!

StreetDance 3D

streetdance_3dOhjaus: Max Giwa, Dania Pasquini
Käsikirjoitus: Jane English
Tuotanto: Allan Niblo, James Richardson
Pääosissa: Charlotte Rampling, Nichola Burley, Rachel McDowall, Chris Wilson, Eleanor Bron, George Sampson, Richard Winsor
Arvio: 1,5/5

Max Givan ja Dania Pasquinin ohjaama tanssielokuva StreetDance 3D kuvaa Lontoon hip hop –ympyröitä. Carly (Nichola Burley) joutuu kovan paikan eteen, kun hänen poikaystävänsä jättää sekä Carlyn että johtamansa tanssiryhmän, joka on valmistautumassa tärkeään kilpailuun – voittona matka ihan Ameriikkaan asti. Harjoittelupaikkaa vailla oleva ryhmä löytää sellaisen lopulta balettikoulusta. Eri tanssilajien harrastajien törmäys on väistämätön, mutta löytyyhän se yhteinen sävel lopulta. Sitten asemoidaan lippis katu-uskottavaan kulmaan ja painetaan menemään roikkupöksyjen persaukset vinhasti lepattaen.

Eipä StreetDance 3D elokuvaksi kummoinen ole. Tarina on yllätyksetön ja ikäkulu; esimerkiksi Baz Luhrmann teki vuonna 1992 Strictly Ballroomissa pätevämpää jälkeä samantyyppisistä asetelmista. 3D –ratkaisua en ymmärrä ensinkään. Pari näppärää efektiä löytyy, mutta jos kolmiulotteisuus elokuvissa jää tälle tasolle, pärjäilen vallan hyvin ilmankin sitä. Onhan tässä sentään hyvääkin: tanssikohtaukset ovat näyttäviä, ja nuoruuden into vaikuttaa. Tällainen setämies ihan liikuttui siitä lapsukaisten totisesta tekemisestä. Vähän vaikea StreetDance 3D:tä on silti suositella muille kuin kaikkein vannoutuneimmille hip hop –hupparihiippareille.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Scanbox, 2010

Traileri: