STOP THE PRESS!

Pari kyttää (Cop Out)

cop_outOhjaus: Kevin Smith
Käsikirjoitus: Robb Cullen, Mark Cullen
Tuotanto: Polly Cohen Johnsen, Marc Platt, Michael Tadross
Pääosissa: Bruce Willis, Tracy Morgan, Guillermo Díaz, Kevin Pollak, Adam Brody, Rashida Jones, Seann William Scott
Arvio: 1/5

Olen henkilökohtaisesti ohjaaja Kevin Smithin fani, mutta silti herran uuden elokuvan ”Pari kyttää” katsominen tuotti vaikeuksia. Leffan pääosassa heiluva Bruce Willis on saanut aisaparikseen ehkä ärsyttävimmän näyttelijän koskaan nimeltään Tracy Morgan, ja tästä ei voi seurata mitään hyvää. On pelottavaa nähdä, mihin indie-ohjaaja vajoaa, kun ison yhtiön leivissä aletaan leffaa vääntämään.

Elokuva kertoo Jimmystä (Willis) ja Paulista (Morgan), kahdesta etsivästä, jotka joutuvat toilailujensa vuoksi hyllytetyiksi. Jimmyllä on ongelma, koska hän tarvitsee kipeästi rahaa, jotta voisi maksaa tyttärensä häät. Mies päättääkin myydä arvokkaan keräilykortin, mutta tulee siinä rytäkässä ryöstetyksi. Seuraakin hullunkurinen kujanjuoksi, kun kaksi kyttää alkaa jahtaamaan alamaailman porukkaa ilman oikeita virkamerkkejä. Ja hommaa ei yhtään helpota meksikolaisen huumejengin pomon viehtymys samaiseen keräilykorttiin…

Vaikka leffassa onkin muutamia hauskoja kohtauksia, joita oikeasti saa nauraa, voin vakuuttaa, että harvoin on näin vaivaantunut olo elokuvaa katsoessa ollut. ”Pari kyttää” on suurelta osin niin järisyttävän rasittavaa tuijotettavaa, että itku meinaa väkisin puskea läpi. Käsikirjoituksessa ei tietenkään ole päätä tahi häntää, mutta Seann William Scott ja Tracy Morgan onnistuvat tuhoamaan sen vähänkin järjen, mitä Smith on saanut siitä veistetyksi. ”Pari kyttää” on jälleen kerran ala-arvoinen tekele, jota kannattaa vältellä.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Warner Bros. Pictures, 2010

Traileri: