STOP THE PRESS!

Vampyyrien imussa (Vampires Suck)

vampires_suckOhjaus ja käsikirjoitus: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Tuotanto: Peter Safran
Pääosissa: Jenn Proske, Matt Lanter, Diedrich Bader, Chris Ricci, Ken Jeong
Arvio: 1/5

Käsikirjoittaja-ohjaaja –pari Jason Friedberg ja Aaron Seltzer ovat erikoistuneet parodioimaan muita elokuvia (mm. kauhuelokuville irvaileva Scary Movie –sarja). Olikin vain ajan kysymys, milloin kaverukset tarttuvat suuren suosion saaneisiin teinivampyyrielokuviin. Kumppanusten tuotokset ovat parhaimmillaankin olleet varsin epätasaisia, mutta Twilight-elokuville ja True Blood –sarjalle irvaileva Vampyyrien imussa haukkaa kyllä ihan sitä itseään.

Juonen tapaisessa Becca (Jenn Proske) palaa kotikaupunkiinsa sheriffi-isänsä (Diedrich Bader) luo. Amerikkalaiseen tyyliin uudella tulokkaalla on koulussa ylettömän vaikeaa. Becca kuitenkin rakastuu viileään Edwardiin (Matt Lanter), jolla kuitenkin on ongelmia omastakin takaa, hän kun on vampyyri.

Friedberg-Seltzer –aisaparia ei tavalliseen tapaan tarina kiinnosta: Vampyyrien imussa etenee irtonaisten sketsintapaisten sarjana. Tavallista on ikävä kyllä myös se, että huumoria yritetään repiä niistä tutuista aiheista: pöljä poliisi, pieru ja vammaisten mätkiminen. Mikäs siinä, mutta nyt ei naurata. Yhtään. Parodian kohteista tutut, nätit, ahdistunutkatseiset ja paidattomat pojut pönöttävät pitkin mäkiä kuten irvailtavat esikuvansakin. Ikävä kyllä Vampyyrien imu on ihan yhtä teennäinen ja tylsä kuin koko Twilight-sarjakin. Vaikea tästä on muuta hyvää kaivaa kuin lyhyt kesto: 84 minuuttia. Vampyyrihuumoria kaipaaville suosittelen tämän sijasta hauskoja, tahattoman kylläkin, -60 ja -70 –luvun elokuvia. Polanskin Vampyyrintappajat (1967) on kelpo parodia aiheesta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by FS Film Oy, 2010

Traileri: