STOP THE PRESS!

Vaihtamalla paranee (The Switch)

the_switchOhjaus: Josh Gordon, Will Speck
Käsikirjoitus: Allan Loeb
Tuotanto: Albert Berger, Ron Yerxa
Pääosissa: Jason Bateman, Jennifer Aniston, Patrick Wilson, Juliette Lewis, Jeff Goldblum
Arvio: 1/5

Surkealla suomennoksella varustettu uusi komedia ”Vaihtamalla paranee” on parivaljakko Gordonin ja Speckin uusin tuotos. Aikaisemmin herroilta on nähty Will Ferrellin tähdittämä ”Hokkarihemmot” (2007). Uuden leffan pääosaan on heitetty ailahtelevaa uraansa vääntänyt Jennifer Aniston, sekä niin ikään sekalaista materiaalia tähdittänyt Jason Bateman. Kuulostaapa houkuttelevalta…

Ikääntyvä Kassie (Aniston) ei ole löytänyt itselleen miestä, eikä ihme, sillä sydänystävä Wally (Bateman) omaa pakkomielteen sabotoida välit potentiaalisiin miesystäviin. Kassie on kuitenkin päättänyt, että lapsi pitää saada, oli miestä tai ei. Hän järjestää tapahtumaa varten hedelmöitysbileet, jossa lapsen tekoa varten tarvittavan toisen ainesosan luovuttaja (Wilson) fiilistelee tuotteensa purkkiin. Wallyllä kuitenkin karkaa mopo sen verran lapasesta, että humalapäissään hän tulee vaihtaneeksi purkin sisällön omaan tavaraansa. Ja soppahan siitä sitten saadaan aikaiseksi.

”Vaihtamalla paranee” on hyvin rasittava komedia. Sitä on ahdistava katsoa, ja vaikka se muutamaan otteeseen saakin katsojan nauramaan, on lopputekstien alkaessa kyllä hyvin helpottunut olo, kun piina on ohitse. Aniston ei edelleenkään loista, ja vaikka Bateman kieltämättä tekee sangen mukavan roolityön, on roolihenkilöissä jotain hyvin luotaantyöntävää, joka ei vain anna tilaa nauttia näyttelijätyöstä. Käsikirjoitus muutoinkin on vähän typerä ja naiivi, joten vaikka kuinka olisi romanttisen komedian ystävä, on tämä filkka suositeltavaa jättää katsomatta.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Mandate Pictures, 2010

Traileri: