STOP THE PRESS!

The Lincoln Lawyer – Oikeuden palvelija (The Lincoln Lawyer)

the_lincoln_lawyerOhjaus: Brad Furman
Käsikirjoitus: John Romano
Tuotanto: Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Scott Steindorff, Richard S. Wright
Pääosissa: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe, Marisa Tomei, William H. Macy, Josh Lucas, Bryan Cranston, John Leguizamo, Michael Peña
Arvio: 3/5

Brad Furmanin ohjaaman, Michael Connellyn romaaniin perustuvan The Lincoln Lawyer – Oikeuden palvelija -trillerin päähenkilö Mick Haller (Matthew McConaughey) on sen verran kiireinen puolustusasianajaja, että hän käyttää toimistonaankin autonsa takapenkkiä. Monenlaista kelmiä on tullut vuosien varrella auteltua, mutta kun asiakkaaksi tulee rikkaan suvun vesa, Louis Roulet (Ryan Phillippe), alkaa Hallerkin ihmetellä, missä mennään: onko Roulet syyllinen vai syytön prostituoidun raiskaamiseen ja pahoinpitelyyn, vai pelaako hän jotain omituista peliä? Ja istuuko Hallerin aikoinaan edustama, erään toisen prostituoidun murhasta tuomittu mies viattomana vankilassa?

Melkoisesti 1990-luvun John Grisham –filmatisointeja (esimerkiksi Päämies ja Kuka pelkää mustaa miestä) muistuttava The Lincoln Lawyerin juoni etenee tällaisille lain kiemuroita käsitteleville elokuville sopivalla tavalla, kelpoisen ketterästi kääntyillen. Vauhtia nopeine leikkauksine ja puolilevottomasti heiluvine kameroineen on melkein liikaakin. McConaughey on pätevä valinta itsekkääksi ja ahneeksi lakimieheksi, joskin päärooli on sitten kuitenkin kirjoitettu sen verran ohueksi, että on vähän vaikea kuvitella, miksi laittomuuksiin asti lain kirjainta venyttävä Haller alkaisi äkkiä huolestua ammattinsa aiheuttamista moraalisista ongelmista. Eikä niistä ongelmista kovin paljon irti saada.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Lionsgate, 2011

Traileri: