STOP THE PRESS!

Source Code

source_codeOhjaus: Duncan Jones
Käsikirjoitus: Ben Ripley
Tuotanto: Mark Gordon, Jordan Wynn, Philippe Rousselet
Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright
Arvio: 3/5

Duncan Jonesin ohjaama muutaman vuoden takainen Moon (2009) oli mielenkiintoinen elokuva, jossa pienillä asioilla saavutettiin melko miellyttävä ja haastava kokonaisuus. Suhteellisen hyvän vision omaava ohjaaja on jälleen tieteiselokuvallisen tulkinnan puikoissa, tällä kerralla väännetään termiä Source Code aivan uuteen muottiin. Traileri on maukas ja näyttelijäkaarti hyvä. Ja kyllä jälleen leffan visuaalinen puoli on hyvin hanskassa.

Colter Stevens (Gyllenhaal) herää junassa vierellään kaunis nainen (Monaghan). Stevens on hieman ymmällään, koska edellinen muistikuva hänellä on helikopterin ohjaamosta Afganistanissa. Kaikki tuntuu sekavalta, Stevens ei tunne edes itseään peilistä. Ja sitten juna räjähtää. Äkkiä Stevens on pienessä suljetussa kammiossa, ja hänelle selitetään, että hänen tehtävänään on ottaa selville junan räjäyttäjä. Olemalla toisen ihmisen ruumiissa tämän viimeisten 8 minuutin ajan. Mistä oikein on kyse? Mikä tehtävä tällainen on?

Source Code on hyvin toteutettu scifi-trilleri, joka on melko näyttävä pienieleisyydessään. Se on suhteellisen hyvin rakennettu, näyttelijät osaavat asiansa ja ohjaaja Jones osoittaa jälleen, miten hyvin pienistä elementeistä saadaan kehitettyä tyylikäs draamankaari. Loppua kohden tosin tarina alkaa hajoamaan, mutta kyllä Source Code silti on positiivinen yllätys keskinkertaisten purkkaleffojen keskellä. Ihan suositeltava pläjäys.

Jari Järvi for smackthejack.net

Photo’s copyright by Summit Entertainment, 2011

Traileri: