STOP THE PRESS!

Sea Rex 3D: Matka esihistorialliseen maailmaan (Sea Rex 3D: Journey to a Prehistoric World)

sea_rexOhjaus: Ronan Chapalain, Pascal Vuong
Käsikirjoitus: Ronan Chapalain, Richard Dowlearn, Pascal Vuong
Tuotanto: Francois Mantello, Catherine Vuong, Pascal Vuong
Pääosissa: Guillaume Denaiffe, Norbert Ferrer, Chloe Hollings, Richard Rider
Arvio: 2,5/5

ea Rex 3D: Matka esihistorialliseen maailmaan on dokumentintapainen elokuva 200 miljoonaa vuotta sitten eläneistä merten dinosauruksista. Omat muistikuvani tuolta ajalta ovat vähäiset, ja aika lailla on elokuvan tekijöidenkin pitänyt säveltää: miten ihmeessä pelkistä fossiileista voi päätellä, millaisia esimerkiksi muinaisten elikoiden pariutumisrituaalit olivat?

Varsinaisen tieteellisen sisällön kanssa on muutenkin vähän niin ja näin. Evoluutiota kertaillaan ja fossiileja ihmetellään. Asiaa on pyritty erinomaisen rasittavasti elävöittämään näyttelijöiden avulla. Joku Julie muun muassa keskustelee paleontologian merkkimiehen Georges Cuivierin haamun tai jonkin kanssa; surkeampaa näyttelemistä en ole tainnut ikinä nähdä. Oikeat asiantuntijatkin viuhtovat kuin heinämiehet. Suomenkielinen dubbaus seurailee samoja linjoja.

Elokuva on kaikille sallittu, mutta pienimmät voivat kyllä pelästyä kasvojen edessä heiluvista torahammaskidoista. Dinosauruksista innostuneiden ikäisten tämä taitaa kuitenkin olla liki pakko katsoa, sen verran komeaa 3D-kuvaus on. Pisteet sille.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Ned Land, 2011

Traileri: