STOP THE PRESS!

Matka 2: Salainen saari 3D (Journey 2: The Mysterious Island 3D)

journey2Ohjaus: Brad Peyton
Käsikirjoitus: Brian Gunn, Mark Gunn
Tuotanto: Beau Flynn, Charlotte Huggins, Tripp Vinson
Pääosissa: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Michael Caine, Vanessa Hudgens, Luis Guzmán
Arvio: 2,5/5

Matka maan keskipisteeseen –elokuva (2008) saa jatkoa Brad Peytonin ohjaamassa elokuvassa Matka 2: Salainen saari 3D. Seanista (Josh Hutcherson) on kasvanut nuorukainen, jolla on ongelmia sopeutua elämään uuden isäpuolen, Hankin (Dwayne Johnson) kanssa. Sean vastaanottaa koodatun viestin, jossa hänen isoisänsä (Michael Caine) kertoo olevansa ennen tuntemattomalla saarella. Sean ja Hank lähtevät paikan päälle kuljettajanaan Gabato (Luis Gutzmán) ja tämän tytär (Vanessa Hudgens). Saari osoittautuu perin merkilliseksi: isot eläimet ovat pieniä, pienet isoja. Monenlaisia seikkailuja koettuaan retkueelle tulee hätä: saari vajoaa mereen.

Perhe-elokuvalle sopivasti Matka 2:ssa pohditaan uusperheen ongelmia, eikä pohdinta edes rasita pahasti. Johnsonista (muskelikasa tunnetaan paremmin toimintaelokuvista nimellä The Rock) ei taida Shakespeare-näyttelijää tulla tekemälläkään, mutta ihan hän pärjäilee ja osaa jopa laulaa mukiinmenevästi. Guzmániakin näkee yleensä ikävänä miehenä erilaisissa väkivaltasysteemeissä; hauska nähdä, että häneltä irtoaa myös komedia. Hauskaa riittää elokuvassa yleensäkin monenikäisille, kuten myös jännitystä ja komeita maisemia, 3D:kin toimii. Matka 2 onkin oikein kiva koko perheen elokuva.

Elokuvaa ennen nähdään Matthew O’Callaghanin ohjaama lyhyt 3D animaatio Repen soolo (Daffy’s Rhapsody). Elmerihän se siinä yrittää saada Repe Sorsan pataan paistumaan. Sinänsä ihan hauska pätkä ei vedä vertoja niille klassisille.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros, 2012

Traileri: