STOP THE PRESS!

Soul-siskot (Joyful Noise)

235210id1i_JN_Rated_27x40_1Sheet.inddOhjaus ja käsikirjoitus: Todd Graff
Tuotanto: Joseph Farrell, Broderick Johnson, Andrew A. Kososve, Michael G Nathanson, Catherine Paura
Pääosissa: Queen Latifah, Dolly Parton, Keke Palmer, Jeremy Jordan, Dexter Darden, Courtney B. Vance
Arvio: 1/5

Todd Graffin ohjaama ja käsikirjoittama Soul-siskot kertoo USA:n syvässä etelässä sijaitsevan pikkukaupungin kirkkokuorosta ja vähän muustakin. Öh, oikeastaan melkein mistä vain muustakin.

Kaksi kovaa tätiä, Vi Rose (Queen Latifah) ja G. G. (Dolly Parton), kamppailee kuoron johtajuudesta. Vi Rose kannattaa perinteisempää linjaa, G. G. kaipaa uutta saundia. Suuri kirkkokuorokilpailu lähestyy. Jollain mystisellä tavalla voitto mahdollistaisi lamasta sun muusta kärsivän kaupungin toipumisen.

Avutonta yritystä elokuvaksi katsellessa mieleen juolahtelee kaikenlaista, Soul-siskojen tapauksessa edesmenneen Gösta Sundqvistin mainion radio-ohjelman, Koe-eläinpuisto, hokema ”Mahtava meno, tiukka etukeno, herkällä tatsilla, rumpusatsilla”. Nyt vain se mahtava meno jää aika tarkkaan alun hienosti kulkevaan gospel-esitykseen, muuten elokuvan monet musiikkiesitykset liikkuvat vetelillä hissimusiikkisovitusten linjoilla; soulin kanssa Soul-siskoilla on vain vähän tekemistä, vaikka kaikki yleisesti ottaen voivatkin paremmin kuin James Brown.

Tiukasta etukenosta – eikä paljon muusta – huolehtii Dolly Parton plastiikkakirurgiensa avustamana, Queen Latifahin epäonnistumaan tuomittuja yrityksiä olla katsomatta kameraan on tuskallista seurata. Näytteleminen yleensäkin on mitä sattuu.

Herkkää tatsia rumpusatsilla taotaan katsojaan kummallisena silppuna. Elokuvaan on ympätty tarinantynkä poikineen; mikään ei etene minnekään. Löytyy Romeo ja Julia –aihelma, käsitellään ulkomailla sotimisen ongelmaa, lama on paha, mutta asperger-poika löytää Jeesuksen huomaan, kuten tietty kaikki muutkin. Auta armias.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Warner Bros., 2012

Traileri: