STOP THE PRESS!

Robin – The Movie

RobinOhjaus: Inari Niemi
Tuotanto: Oskari Huttu, Jukka Helle ja Markus Selin
Pääosissa: Robin Packalen
Arvio: 2/5

Robin-elokuva tarjoaa pojan faneille kaikki hittibiisit maustettuna riittävällä annoksella suklaasilmiä ja ujoa hymyä, eikä pääosan esittäjä varmaan kaipaa suurempia esittelyjä. Mukaan on lisäilty sööttejä lapsuuskuvia ja videonpätkiä, jotka varmasti saavat fanityttöjen sydämet läpättämään. Muille kuin faneille elokuvalla onkin vähemmän annettavaa. On tietysti hauska katsella kuinka yksi pikkupoika elää elämänsä kesää, mutta täyspitkä dokumenttielokuva on liian pitkä projekti urasta, joka itse on vain muutamaa minuuttia pitempi. Televisio olisi ollut aihetta paremmin palveleva kanava, varsinkin kun kotona tv:n ääressä tytöt voisivat laulaa mukana ja kiljua sydämensä kyllyydestä. Mutta varmasti fanit, eli isit ja äidit, ovat valmiita uhraamaan ”sika ihquun” elämykseen elokuvalipun verran.

Robin itse vaikuttaa aurinkoiselta ja todella energiseltä nuorelta mieheltä ja on helppo uskoa kun levy-yhtiön miehet vakuuttavat pojan nauttivan esiintymisestä. Näin aikuisen mieleen nousee väkisinkin ajatus, että tarinan todellinen opetus on siinä kuinka musiikkiharrastus taas kerran pelasti yhden lapsen ADHD-lääkitykseltä. Ja ehkäpä se saa toivon itämään myös jonkun toisen ylienergisen lapsen mielessä, ja silloinhan elokuva on jo paikkansa ansainnut.

Ollaan sitten teinitähti-ilmiöstä mitä mieltä tahansa, on varmasti terveenpää kun teinityttöjen unelmien kohteeksi on tarjolla samanikäinen poika, kuin että tytöt kiljuisivat kolmekymppisten miesten perään.

Maiju Helin for smackthejack.net

Photo’s copyright by Solar Films & Bronson Club, 2012

Traileri: