STOP THE PRESS!

Mahtava Oz 3D (Oz the Great and Powerful 3D)

Mahtava Oz 3D (Oz the Great and Powerful 3D)Ohjaus: Sam Raimi
Käsikirjoitus: Mitchell Kapner, David Lindsay-Abaire
Tuotanto: Joe Roth
Pääosissa: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Bruce Campbell, Zach Braff, Abigail Breslin
Arvio: 3/5

Pitihän se tietysti Victor Flemingin klassinen Ihmemaa Oz:kin (1939) päivittää adhd-väen makuun sopivaksi. Onneksi ohjaajaksi edes valikoitui kaikenlaisissa fantasioissa marinoitunut Sam Raimi (mm. Evil Dead, Darkman ja Hämähäkkimies-elokuvat). Erikoistehostettua menoa, meteliä ja möykkää Mahtavassa Ozissa riittää, mutta lopputulos on varsin kelvollinen.

Ilmeisesti tekijänoikeudellisten ongelmien takia Mahtava Oz ei varsinainen uudelleenfilmatisointi ole; se sijoittuu tavallaan aikaan ennen Ihmemaa Ozia kertoessaan Lännen pahan noidan syntyhistorian. Päähenkilönä häärää tivolin taikurina toimiva avuton vilunkiville Oz (James Franco). Pyörremyrsky lennättää hänet värittömästä Kansasista elintarvikevärjättyyn Oziin. Ennustuksen mukaan hänen pitäisi pelastaa ozilaiset pahan noidan vallasta. Monenlaisten seikkailujen pyörteessä paljastuu, etteivät asiat ole ollenkaan sitä, miltä näyttävät.

Eipä Mahtavasta Ozista kauheasti tolkkua löydy; Oz nyt ennalta arvattavasti kehittyy ketkusta kelpo veikkoseksi ja satujen tavalliseen tapaan ihmetellään hyvää ja pahaa. Jos syvällisyyksiä puuttuukin, pinta on komea, 3D:kin toimii. Vähän kun olisi maltettu karsia tyhjäkäyntiä, olisi tulos ollut parempi. Aivan mainiota viihdettä Mahtava Oz tarjoaa näinkin.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Disney, 2013

Traileri: