STOP THE PRESS!

Lasse Kreikassa – All inclusive (Sune i Grekland – All inclusive)

Lasse KreikassaOhjaus: Hannes Holm
Käsikirjoitus: Hannes Holm, Anders Jacobsson, Sören Olsson
Tuotanto: Patrick Ryborn
Pääosissa: Näyttelijät / suomalaiset ääninäyttelijät: William Ringström/Joonas Janhunen (Sune/Lasse), Morgon Alling/Santeri Kinnunen (isä Rudolf), Anja Lundqvist/Heli Sutela (äiti Karin), Julius Jimenez/Juhana Vaittinen (Håkan Bråkan/Hokan)
Arvio: 1/5

Lasse on kepposia rakastava pikkupoika, joka asuu perheensä kanssa ihan tavallisessa ruotsalaisessa pikkukaupungissa. Verotarkastajana toimiva isä saa tehtäväkseen lähteä edustamaan toimistoaan Kreikassa järjestettävään veroseminaariin. Kerrottuaan asiasta perhelleen ja innostettuaan heidät lomatunnelmaan, hän saakin kuulla pomonsa menevän edustajaksi. Kun kerran on luvattu perheelle matka, niin se myös tehdään. Tytöistä kiinnostuneelle Lasselle tulee sydänsuruja eikä uimakoulukaan suju odotusten mukaisesti. Olisikohan aika lomaromanssille ja pienille seikkailuille alla Kreikan auringon?

Lasse Kreikassa perustuu ruotsalaisten serkusten Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin menestyksekkääseen Lasse-kirjasarjaan. Siitä hyvänä osoituksena tämä viime jouluna ensi-iltansa Ruotsissa saanut elokuva keräsi yli 600 000 katsojaa katsomoihin. Tähän voisi suoraan sanoa, että mikä toimii Ruotsissa, ei välttämättä toimi Suomessa. Elokuva aliarvioi kohdeyleisönsä, lapset ja aikuiskatsojalle tulee lähinnä häpeän tunne. Vaikka tilanteiden ja hahmojen karrikoinnissa on jotain samankaltaisuutta Risto Räppääjään, niin tässä homma vedetään todella överiksi olematta hauskoja. Vaikka kuinka yrittäisin löytää jotain hyvää, niin se kääntyy negatiiviseksi. Lasse Kreikassa ei todellakaan ole hyvä koko perheen elokuva, eikä tarjoa katsojalle mitään elokuvallista elämyksellisyyttä.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Eyeworks Sweden 2012

Traileri: