STOP THE PRESS!

The Internship

internshipOhjaus: Shawn Levy
Käsikirjoitus: Vince Vaughn, Jared Stern
Tuotanto: Shawn Levy, Vince Vaughn
Pääosissa: Vince Vaughn, Owen Wilson
Arvio: 1/5

Billy McMahon (Vince Vaughn) ja Nick Campbell (Owen Wilson) ovat kaveruksia ja melko hyviä kellokauppiaitakin. Eräänä päivänä he saavat kuulla, että heistä tulee työttömiä firman myynnin myötä. Kumpikin yrittää löytää töitä ja Nick pääsee sukulaismiehen sänkyjä myyvään liikkeeseen. Billy puolestaan surffailee työn perässä netissä ja löytää Googlen työpaikkailmoituksen, josta hän kertoo välittömästi Nickille. Vaikka heillä ei olekaan kokemusta C++ -ohjelmointikielestä, niin intoa riittää. He pääsevät harjoittelijoiksi, joista sitten valitaan virallisia työntekijöitä. Kaksikko joutuu ns. häntäpään ryhmään, jossa ei ole ollenkaan tiimityöskentelytahtoa ja kaiken lisäksi muut ovat heitä huomattavasti nuorempia. Heidän on näytettävä johtajistolle, että he ovat paras tiimi Googlelle. Kova kilpailu työpaikasta alkakoon!

Tätä elokuvaa voisi kutsua reilusti googlaamisajan Google-elokuvaksi, sillä niin vahvasti yritys on mukana tässä jutussa. Voisipa sitä oikein sanoa Google-mainokseksikin, sillä ei ole oikeastaan kuin pari kohtausta, jossa hakukonejätti ei jotenkin esiintyisi. Yllättävää kyllä, se muodostui myös rasitteeksi, sillä mitään hauskaa se ei tarjoa. Eikä myöskään käsikirjoituskaan, joka on täynnä nörttistereotypioita oleva höttö. Entä dialogi? Löytyykö siinä hauskuutta? Eipä juurikaan, sillä se on sitä tyypillistä tyhjänpäiväistä sanahöttöä, joka ei saa katsojaa edes vähänkään hymähtämään. Vaikka elokuvan ajatus tai idea on ihan hyvä, niin joku on tätäkin onnistunut niin ronkkimaan, että hauskuus on tipahtanut viimeistään editoinnin aikana pois. Sääli. Vaughn ja Wilson ovat rooleissaan kuin lumiukot. Siis ihan pihalla. Heillä meni homma putkeen vuoden 2005 hittikomediassa Kuokkavieraat, jossa he oikeasti olivat hauskoja, nyt siitä ei ole tietoakaan. Jos katsot tämän elokuvan, niin muista, että isoveli valvoo tarkasti. The Internship on pöhkö ja tylsä elokuva!

Lisämateriaalina tarjolla poistetut kohtaukset, Any Given Monday -huippauskisasta hörhöilyä, teatteriversiossa ohjaajan kommenttiraita. Elokuvasta on tarjolla myös pidennetty versio.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2013

Traileri: