STOP THE PRESS!

The Wolverine

wolverineOhjaus: James Mangold
Käsikirjoitus: Mark Bomback, Scott Frank
Tuotanto: Hugh Jackman, Hutch Parker, Lauren Shuler Donner
Pääosissa: Hugh Jackman, Rila Fukushima, Famke Janssen, Brian Tee, Will Yun Lee, Svetlana Khodchenkova
Arvio: 2/5

X-Men –sarjakuvista elokuvien kautta omille teilleen livennyt Mora-näppi, pulisonkipelle ja muutenkin mutantti Wolverine (Hugh Jackman) joutuu piukkoihin pinteisiin, kun hänen aikoinaan Nagasakin atomipommipoliittisen kannanoton seurauksilta pelastamansa japanilainen liikemies on kuolemaisillaan. Ilkeä aatoshan kutsun taustalla lymyää: kaunis mutta katala tohtori, jonka hammashygienia on sen verran retuperällä, että yksikin hönkäys pistää karskimmankin karjun poskinahat kuplimaan, aikoo siirtää Wolverinen kuolemattomuuden liikemieheen. Ahmaveikko ei enää paranekaan saamistaan vammoista entisellä vauhdilla; taistele siinä sitten puolta maailmaa vastaan.

James Mangold on saanut ohjattua elokuvaansa yhden erittäinkin kivan toimintajakson, jossa tapellaan täyttä vauhtia kiitävän luotijunan katolla. Muuten mennäänkin sitten aika tavanomaisella parkourilla isolla P:llä, ja tietty kun Japanissa ollaan, kuvioissa pyörivät myös pitkät puukot ja ninjat. Hohhoijaa. Elokuvateatterissa nähtyä kolmiulotteisuutta ei jää kaipaamaan.

Sen sijaan näyttelijöiden suorituksia ei voi kuin ihailla: miten ihmeessä he pystyvät pitämään pokkansa höpistessään tyhjäpäisyyksiä elokuvan loputtoman pitkiltä tuntuvissa suvantovaiheissa. Eipä tämä herättäne sen suurempaa hihkuntaa edes paatuneimmissa X-Men faneissa.

Kohtuu kiinnostavissa ekstroissa tavanomaisten making of –tyyppisten pätkien ja ohjaajan kommenttiraidan lisäksi vaihtoehtoinen loppu ja leikkaamaton, piirun verran verisempi versio elokuvasta.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox, 2013

Traileri: