STOP THE PRESS!

Monsterit – yliopisto (Monsters University) – 3D

Monsterit - yliopistoOhjaus: Dan Scanlon
Käsikirjoitus: Daniel Gerson, Robert L. Baird, Dan Scanlon
Tuotanto: Kori Rae
Pääosissa: suomenkieliset äänet: Antti Pääkkönen, Jussi Lampi, Taisto Oksanen, Heidi Herala, Tuomas Uusitalo, Peik Stenberg, Jarkko Valtee
Arvio: 4/5

Hauska monsterikaksikko Masi Pallopää ja Tarmo Karvanen ovat jälleen täällä! Edellisessä elokuvassa he olivat Monsterit Oy:n tehokaksikko ja tässä elokuvassa pääsemme kurkistamaan, kuinka heistä tuli kaveruksia heidän pyrkiessään Monsterien yliopistoon. Monien monsterilasten hylkimä Masi on pienestä pitäen halunut tulla kunnon säikyttäjäksi ja vierailessaan Monsteri Oy:n tiloissa hänen päätöksensä saa vahvistuksen. Kuluu vuosia ja on aika pyrkiä yliopistoon. Siellä hän tapaa öykkärimäisesti käyttäytyvän monsterisuvun vesan Tarmon. Tarmo on haluttu tyyppi menestyvien monstereiden osakuntaan, mutta Masi jää yksin hyljeksittyjen monsterikokelaiden joukkoon. Tarmo joutuu kuitenkin samaan joukkoon, sillä hänen on todistettava olevansa kova monsteri. Tiukka kilpailu yliopistopaikasta alkakoon!

Pixar on työstänyt useamman vuoden ajan menestyksekkäimmistä elokuvistaan jatko-osia, joissa tarina on saanut toimivaa jatkoa. Tällä kertaa siirrytään ajassa takaisin ja kerrotaan ystävien tarina toisenlaisesta perspektiivistä. Idea toimii yllättävänkin hyvin, vaikka paikoitellen tarinaa vaivaa liiallinen hössöttäminen. Silti kyseessä on kuitenkin uskottava ja viihdyttävä prologi. Visuaalisesti Monsterit -yliopisto kuuluu studion väririkkaimpiin ja monellakin tapaa modernia ja perinteistä animaatiota yhdisteleviin elokuviin. Kaiken lisäksi suomenkielinen dubbaus toimii mainiosti. Monsterit – yliopisto on pienistä puutteista huolimatta laadukasta viihdettä koko perheelle.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Walt Disney / Pixar, 2013

Traileri: