STOP THE PRESS!

Percy Jackson: Hirviöidenmeri (Percy Jackson & the Olympians : Sea of Monsters)

percy_jackson_hirvioidenmeri_blu_ray_3d_blu_rayOhjaus: Thor Freudenthal
Käsikirjoitus: Marc Guggenheim
Tuotanto: Michael Barnathan, Chris Columbus, Karen Rosenfelt
Pääosissa: Logan Lerman, Jake Abel, Nathan Fillion, Alexandra Daddario, Stanley Tucci, Leven Rambin, Missi Pyle, Daniel Cudmore, Anthony Head, Douglas Smith, Brandon T. Jackson
Arvio: 0,5/5

Merenjumalan Poseidonin pojasta Percy Jacksonista (Logan Lerman) on kasvanut lähes parikymppinen nuorukainen, joka joutuu elämänsä suurimman tehtävän eteen: Hänen on pelastettava puoliveristen kesäleiri. Ystäviensä ja tumpelon velipuolensa kanssa hän lähtee etsimään taikavilttiä, jonka avulla hän voisi suojella puoliverisiä. Matka yli Hirviöidenmeren ei tule olemaan helppo.

Ihan oikeasti, miksi tällaista Harry Potterin ö-luokan variaatiota jaksetaan tuottaa, kun katsojalle tulee vaivautunut ja kiusallinen olo. Tarina on suorastaan typerä, ja siihen on ympätty ”fiksulla” tavalla kreikkalaista tarustoa amerikkalaiseen makuun sopivaksi. Eikä tilannetta paranna sekään, että näyttelijäkaartista loistaa karisma poissaolollaan. Vain pienessä roolissa nähtävä Stanley Tucci tuo hetkellisesti valonpilkahdukseen muuten puisevaan näyttelijäkuntaan. On myönnettävä, että vauhtia riittää ja tehosteita, mutta kun tarina ja käsikirjoitus on mitä on, on lopputuloksena yksi elämäni vaivaannuttavimmista elokuvakokemuksista.

Lisämateriaalina tarjolla on Tyson sarjakuva ja kolme making of -dokumenttia.

Jukka L.. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Fox Searchlight 2013

Traileri: