STOP THE PRESS!

Kick-Ass 2

kickass2blurayOhjaus ja käsikirjoitus: Jeff Wadlow
Tuotanto: Adam Bohling, Tarquin Pack, Brad Pitt, David Reid, Matthew Vaughn
Pääosissa: Chloë Grace Moretz, Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey
Arvio: 3/5

Jeff Wadlow´n käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Kick-Assin (2010) jatko-osassa Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) on eläköitynyt supersankarin roolista kypsässä 13 vuoden iässä vain kohdatakseen koulussa gangstereitakin pelottavammat teinitytöt. Nörtistä kotikutoiseksi supersankariksi heittäytynyt Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) tuntee olonsa yksinäiseksi ja liittyy eversti Stars and Bannersin (Jim Carrey) genitaaliaddiktin koiransa kanssa johtamaan tavissankareiden ryhmään. Kovin laimealta tuntuu meno Big Daddyn aikoihin verrattuna, vaan eipä hätää: vanha vihollinen Red Mist päättää ryhtyä ensimmäiseksi superroistoksi, MotherFuckeriksi, mikä saa Hit-Girlinkin palaamaan kehiin. Jo riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kick-Ass 2 taiteilee ykkösen tapaan vähän huteralla köydellä parodian ja ihan oikean supersankarielokuvan välissä. Painopistettä on siirretty ainakin minun makuuni turhan pitkälle sinne teinielokuvan/teinielokuvan parodian puolelle; ihan kuin loppupuolella vielä annettaisiin ohjeita murrosikäisille. Herran pieksut.

Ihan täysin ykkösosan reippaisiin riehakkaan epäkorrektiuden, holtittoman huumorin ja iloisen väkivallan sfääreihin Kick-Ass 2 ei yllä, mutta hyvä meininki on päällä yhtä kaikki. Kelpaa tätäkin katsoa, kunnes sen ensimmäisen käsiinsä saa.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo´s Copyright by Universal, 2013

Traileri: