STOP THE PRESS!

My Life with Liberace (Behind the Candelabra)

my_life_with_liberace_blu_rayOhjaus: Steven Soderbergh
Käsikirjoitus: Richard LaGravenese
Tuotanto: Susan Ekins, Gregory Jacobs, Michael Polaire
Pääosissa: Michael Douglas, Matt Damon, Rob Lowe, Debbie Reynolds
Arvio: 4,5/5

Eletään vuotta 1977 jolloin Liberace (Michael Douglas) oli yksi menestyksekkäimmistä amerikkalaisista viihdetaiteilijoista. Hänen elämäntyylinsä oli kaukana rikkaiden tavanomaisuudesta. Hänelle kitsimäisen räikeä pukeutuminen ja kodin sisustustyyli oli ominaista. Yksityiselämässä hän hurvitteli nuorten miesten kanssa, kunnes kohtasi Bob Blackin (Scott Bakula) esittelemän kuusitoistavuotiaan Scott Thorsonin (Matt Damon). Hän palkkaa nuorukaisen avustajakseen ja ystäväkseen, mutta suhde pian muuttuu rakkaussuhteeksi.

My Life with Liberace perustuu Thorsonin omaelämänkerralliseen kirjaan ”Behind the Candelabra: My Life With Liberace”. Aivan kuten elokuva, se käsitteli heidän viisi vuotta kestänyttä suhdettaan. Epätasaisen ohjaajauran tehnyt Steven Soderbergh palaa omalla tavallaan takaisin ”rikospaikalle”. Tämä alunperin HBO-maksukanavalle tuotettu televisioelokuva tarjoaa nimittäin seksiä, valheita ja historian omaa videonauhaa. Se on kuvaus yksinäisestä ja hieman surumielistä hahmosta, joka yrittää ostaa itselleen hieman rakkautta ja huomiota, jota hän ei saa tai paremminkin halua saada omalta äidiltään. Ennen kaikkea tämä elokuva on Michael Douglasin huikea paluu elokuvamaailman huipulle. Lähinnä pikkurooleja viime vuosina tehneenä ja syövästä parantuneena hän osoittaa olevansa huikeassa vedossa. Voisinpa jopa väittää, että tästä roolista hänet tullaan varmasti näkemään parhaan miespääosan Oscar-ehdokkaana. Vaikka Thorsonin hahmo onkin tärkeä osa tätä tarinaa, niin Matt Damon ei saa nostettua sitä Douglasin huikean roolisuorituksen tasolle, vaan jää yllättävän vaisuksi. Siitäkin huolimatta My Life with Liberace on laadukasta draamaa HBO:n tyyliin.

Ei lisämateriaalia ole tarjolla.

Jukka L.. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by © 2013 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Office, Inc.

Traileri: