STOP THE PRESS!

Paranoia

paranoiaOhjaus: Robert Luketic
Käsikirjoitus: Jason Hall, Barry Levy
Tuotanto: William D. Johnson, Scott Lambert, Alexandra Milchan, Deepak Nayar
Pääosissa: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford, Embeth Davidtz, Richard Dreyfuss, Amber Heard
Arvio: 2,5/5

Robert Luketicin ohjaamassa Paranoiassa nuori ja kunnianhimoinen Adam Cassidy (Liam Hemsworth) saa potkut suuresta kännykkäfirmasta. Firman johtaja, Wyatt (Gary Oldman) kuitenkin lahjoo ja kiristää Cassidyn menemään töihin ja teollisuusvakoilemaan kilpailevaan yhtiöön, jonka johtajana toimii Wyattin entinen oppi-isä Jock Goddard (Harrison Ford). Puun ja kuoren välissä rimpuileva Cassidy joutuu vielä toiseen tiukkaan rakoseen, kun hän ihastuu Emmaan (Amber Heard), joka työskentelee Goddardille.

Raakaa on peli yritysmaailmassa: kilpailijat kurmottavat vähänkin heikkoutta osoittavaa firmaa armotta. Melkein tulee mieleen alennustilainen Nokia, jonka kimpussa varsinkin Microsoft hääräilee. Joku saattaisi jopa pohtia, että kenenkäs palkkalistoilla se Elop koko ajan oikein olikaan..

No. Eivätpä Paranoian tekijöitä ole pohdinnat varsinaisesti kiinnostaneet; kovin aneemiseksi jää yritys sen paranoiankin kehittämiseksi, vaikka nykyisen tietotekniikan pelottavat mahdollisuudet ihmisten elämän seuraamiseen olisivat siihen kosolti aihetta antaneetkin. Tekniikan mahdollistaman yksityisyyden tuhoamisen kuvasi mennen tullen tehokkaammin Francis Ford Coppola jo vuonna 1974 oikeasti paranoidiseksi kiihtyvässä Keskustelu-elokuvassa.

Kun vielä nuoret näyttelijät jäävät pahasti konkarien karisman jyräämiksi, ei Paranoiasta ole kuin vaisuksi trillerin yritelmäksi.

Ei ekstroja.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo´s Copyright by Gaumont, 2013

Traileri: