STOP THE PRESS!

Varjojen kaupungit: Luukaupunki (The Mortal Instruments: City of Bones)

varjojen_kaupungit_luukaupunki_blu_rayOhjaus: Harald Zwart
Käsikirjoitus: Jessica Postigo
Tuotanto: Don Carmody, Robert Kulzer
Pääosissa: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan
Arvio: 1/5

Newyorkilainen Clary Fray (Lily Collins) on tavallinen nuori nainen, joka päättää mennä yhdessä poikaystävänsä Simonin (Robert Sheehan) kanssa pahamaiseen Pandemonium klubiin bailaamaan. Siellä Clary joutuu epätodellisen murhan silminnäkijäksi. Pian hänelle selviää, ettei kaikki olekaan sitä miltä näyttää. Hänen äitinsä on salannut häneltä todellisuuden. Nyt kyse on salaperäisestä maljasta, jota tavoittelee myös todellinen pahis Valentine (Jonathan Rhys Meyers). Siksi Clary tarvitsee avukseen pelastavan sankarin Jacen (Jamie Campbell Bower)

Elokuva perustuu amerikkalaisen Cassandra Claren saman nimiseen romaaniin. Kun näin Twilight -elokuvasaagan ensimmäisen elokuvan, niin toivoin salaisesti mielessäni ettei vaan jatkossa tällaisia hölynpölyfantasioita tehtäisi. Voi kuinka väärässä olinkaan. Luukaupunki on sellaista huttua, että ainakin keski-ikäisen miehen olo tuntui jo tukalalta ja kelloa tuli vähän väliä katseltua. Ymmärrän toki, että varsinkin nuoret naiset innostuvat tällaisesta hieman romanttisesta kauhuiluista ja heidän poikaystävänsä puolestaan elokuvan toiminnallisesta puolesta. Teinien treffielokuvaa parhaimmillaan. Kerro, kerro, kuvastin -elokuvassa loistanut muusikko Phil Collinsin tytär Lily on roolissaan hieman vaivautuneen oloinen. Vain pahiksia yleensä esittävä Rhys Meyers on edes hivenen ilkeä, mutta sekin jää tyhmän tarinan alle todella ikävästi. Varjojen kaupungit: Luukaupunki on todella ikävystyttävä elokuva kaikin tavoin.

Lisämateriaalia on tarjolla ihan riittävästi. Tarjolla on kuusi poistettua kohtausta ja kuusi elokuvan tekemisestä kertovaa making of -dokumenttia.

Jukka L.. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by © 2013 Constantin Film International GmbH and Unique Features (TMI) Inc.

Traileri: