STOP THE PRESS!

Silmäterä

SilmäteräOhjaus: ja käsikirjoitus: Jan Forsström
Tuotanto: Kai Nordberg, Kaarle Aho
Pääosissa: Emmi Parviainen, Luna Leinonen Botero, Mazdak Nassir, Ylva Ekblad, Bahram Peivastegan, Miika Soini, Terhi Suorlahti
Arvio: 5/5

Marja (Emmi Parviainen) on 25-vuotias yksinhuoltajaäiti, joka elää vaatimatonta elämää yhdessä tyttärensä Julian (Luna Leinonen Botero) kanssa. Tyttärelleen hän kertoo tämän isän olevan Egyptin kuningas ja näin ollen hän on prinsessa. Totuus on aivan toinen. Tyttären isä on iranilainen Kamaran, jonka kanssa Marjalla on ollut lyhyt suhde. Hän ei ole kertonut miehelle ollenkaan raskaudestaan. Kamaran haluaisi tavata tytärtään, mutta Marja on sitä mieltä, ettei se ole hyvä idea. Pian syntyy tilanne, jonka myötä pelko ajaa nuoren naisen tukalaan tilanteeseen ja se käy mielenterveydelle.

Tämä Jan Forsströmin käsikirjoittama ja ohjaama draamaelokuva on saanut inspiraationsa todellisista tapahtumista. Se käsittelee lämminhenkisesti mielenterveysongelmia potevan yksinhuoltajaäidin elämää ja tämän pelkoa menettää tyttärensä ulkomaalaiselle isälle. Vaikka rasismia hieman sivutaankin, niin Forsström käsittelee aihetta juuri pelkotilojen kautta. Emmi Parviainen roolissaan on aidosti luonteva ja hän tekee hahmostaan juuri henkisesti sopivan repaleisen, jotta katsoja voi erittäin aidosti uskoa hänen kärsivän oireistaan. Silmäterä on yksi tämän syksyn tärkeimmistä elokuvista.

Lisämateriaalina tarjoillaan tällä dvd-julkaisulla tilanteita koekuvauksista ja harjoituksista. Katsojat viedään myös katsomaan kuvauksia.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s copyright by Atlantic Film, 2014

Traileri: