STOP THE PRESS!

Runner Runner

runnerrunnerblurayOhjaus: Brad Furman
Käsikirjoitus: Brian Koppelman, David Levien
Tuotanto: Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson Killoran, Brian Koppelman, David Levien, Michael Shamberg, Stacey Sher
Pääosissa: Justin Timberlake, Ben Affleck, Gemma Arterton, Anthony Mackie
Arvio: 1/5

Brad Furmanin (The Lincoln Lawyer – Oikeuden palvelija,2011) ohjaamassa Runner Runner:issä (2013) huippuyliopistoon päässyt köyhä opiskelija, Richie Furst (Justin Timberlake) yrittää tienata elantoaan ja varsinkin lukukausimaksuja nettipokerilla. Kerran hän sitten häviää kaiken ja huomaa joutuneensa huijauksen kohteeksi. Tästä suivaantuneena hän lähtee itkemään kohtaloaan Costa Ricaan, jossa nettipelisivuston omistaja, Ivan Block (Ben Affleck) majailee. Ällistyksekseen hän saakin Blockilta työpaikan ja paljon rahaa. Työnkuvaan vain kuuluu mm. kiristys, ja FBI:kin kiinnostuu miesten toimista.

Runner Runner kelpaisi johonkin elokuvakouluun esimerkiksi siitä, miten aivan kaikki voi mennä vikaan. Tarina on epäuskottava heti alusta: älykkääksi mainittu päähenkilö näkyy oikeasti kuvittelevan, että nettipokerissa voisi jäädä voitolle; plasmafysiikan – voi yhden kerran – laboratoriossa selviää, että huijaustahan tämä. Avuttomaan tarinaan ei tule yhtään apuja edes näyttelijöiltä: Affleck kanniskelee sitä leukaansa, ja oppipoika Timberlake peesailee uskollisesti, mitä nyt onnistuu näyttämään Mr. Beaniltä julmistellessaan. Mikähän siinäkin on, että nämä laulajat kaihoavat filmitähteyttä. Timberlakekin on ymmärtääkseni ihan tekijämies humppabisneksessä, mutta silti vain pitää filmille änkeytyä.

Elokuvan loppupuolella tulee jo mieleen, että onkohan kamera kastunut ja kuvamateriaali kadonnut, kun homma alkaa muistuttaa kuunnelmaa kertojanäänineen kaikkineen. Tai ehkä koko elokuva on suuri huijaus, jolla on tarkoitus saada rahat pois katsojilta. Ainakin siitä mennään, missä aita on matalin. Richie Furst? Ihan tosi.

Miksiköhän joku on vaivautunut liittämään tallenteen ekstroiksi elokuvasta pois jätetyt kohtaukset?

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by 20th Century Fox, 2014

Traileri: