STOP THE PRESS!

Machete Kills

Machete KillsOhjaus: Robert Rodriguez
Käsikirjoitus: Kyle Ward
Tuotanto: Sergei Bespalov, Aaron Kaufman, Iliana Nikolic, Alexander Rodnyansky, Robert Rodriguez, Rick Schwartz
Pääosissa: Danny Trejo, Amber Heard, Mel Gibson, Sofia Vergara, Jessica Alba, Lady Gaga, Charlie Sheen, Vanessa Hudgens, Michelle Rodriguez
Arvio: 4/5

Robert Rodriguez oli eksploitaation eksploitaation asialla Quentin Tarantinon kanssa mm. Grindhouse- elokuvien (2007) tiimoilla, ja teki itsenäisesti Grindhouseissa entisten aikojen tapaan trailerina mainostetun Macheten (2010). Silti jo El Mariachi (1992) hyödynsi populaarikulttuurin alimmaksi tasoksi miellettyä turhan väkivallan ja antavan dekolteen estetiikkaa. Machete Kills vetää homman sitten ihan läskiksi.

Meksikon ja USA:n välille on pystytetty muuri, mutta USA:n presidentti (Charlie Sheen hassusti – jep – oikealla nimellään Carlos Estevezinä esiintyvä) kaipailee Macheten (Danny Trejo) ylivertaisia tappokykyjä, koska kaiken tuhoava meksikolainen ohjus on suunnattu Valkoiseen taloon. Macheten rakas tapetaan, sekopäistä väkeä täytyy lahdata, ja ohjuksen laukaisusysteemikin riippuvainen erään pirstamielen (nykyään joka paikassa näyttelevä Demian Bichir) sydämen sykkeestä. Pommeja on sitten vähän muuallakin, kiitos suuruudenhullun Vozin (Mel Gibson). Mies ei voi tehdä muuta kuin mitä miehen pitää tehdä: panna kaikki verisumuiseksi pirstaksi.

Taikka jotakin sellaista: Machete Kills kuljeskelee kaiken järjen, tajun ja tervejärkisyyden tuolla puolen. Parodia ja enimmät vitsit ovat jo käytössä kulahtaneet; uusina nämä tosielämään viittoilevat Mel Gibson, Charlie Sheen, Lady Gaga jne. –huumorit ovat pelkästään noloja. Kun näihin lisätään mielikuvituksekas verenlennättely, muutamat oikeastikin hauskat huumorit ja ne antavat dekolteet (joiden käytöstä elokuvissa muuten tehdään pilaa niistäkin), niin käsillä on sellainen kaljatuhnuisen päivän helmi. Jip.

Vesa Skaffari for smackthejack

Photo’s Copyright by © 2012 Vrelonovama Ltd. All Rights Reserved.

Traileri: