STOP THE PRESS!

Tears For Fears – Scenes From The Big Chair

Tears For Fears - Scenes From The Big Chair

Arvio: 2,5/5

Tears For Fears on yksi monista 80-luvun suosituista bändeistä jotka jäivät auttamatta 80-luvulle. Bändin ehdottomasti tunnetuin biisi oli aikoinaan ”Everybody Wants To Rule The World”. Sittemmin bändistä ei pahemmin ole kuultu, ja ehkä parempikin niin. DVD:n kannessa hehkutetaan yhdestä maailman parhaasta rock-bändistä ikinä.

Jotenkin rock ja Tears For Fears eivät kuitenkaan DVD:tä katsellessa kohtaa siinä missä minä rock-käsitteen ymmärrän. Sen sijaan hillittömän mautonta pukeutumista ja keskinkertaista kasaripoppia levy on pullollaan. Vaikka 80-luvulla olen varttunutkin, ei levyn kappaleista leijonan osa soittanut minkäänlaista kelloa. Osa biiseistä kuulostaa kieltämättä varsin runsaanlaisesti saman aikakauden Depeche Modelta, mutta jostakin syystä Tears For Fears ei kuitenkaan jatkanut lupaavasti alkanutta uraansa aivan samassa mittasuhteessa.

DVD on varsin suurelta osin silkkaa camppia ja tarjoaa varmasti bändiä tuntemattomille varmat naurut, jos ei paketista muuten iloa irtoa. Levy sisältää jonkin verran artistien haastatteluita, jotka kiinnostanevat varmasti faneja. Jossakin määrin kuitenkin pistää huvittamaan kuinka tosissaan bändin jäsenet tuntuvat edelleen olevan. Onhan toki tärkeätä että bändin jäsenet seisovat bändinsä takana loppuun asti… Haastatteluiden ja videoiden lisäksi levyltä löytyy myös live-materiaalia. Yhteensä levyllä luvataan olevan noin kaksisataa minuuttia materiaalia – katsokoon ken kestää. Jos minä haluan fiilistellä 80-lukua niin tyydyn mielummin katselemaan Ritari Ässää tai Ihmemiestä.

DVD:n toteutuksesta on annettava pitkä miinus siitä että levy ei toimi oikein ainakaan tietyillä DVD-soitto-ohjelmilla joilla kuitenkin muut levyt toimivat aivan oikein tai sitten valikoiden logiikka ylittää tavallisen pulliaisen älyämiskynnyksen. Myöskin kuvanlaatu on paikoitellen melko röpelöistä, mikä tietenkin johtuu ainakin osittain aikansa kehnohkoista nauhaformaateista. Yksi ärsyttävähkö piirre levyn toteutuksessa on ehdottomasti videoiden keskelle sijoitetut haastattelupätkät jotka rikkovat fiiliksen melko lopullisesti. Tätä voi suositella jokseenkin vain ja ainoastaan todellisille Tears For Fears -faneille.

Jarkko Rotstén for smackthejack

Photo’s Copyright by Universal Music 2005