STOP THE PRESS!

Pulp – Ultimate Live

Pulp - Ultimate Live

Lisätietoja: 1.Intro 2.Do you remember the first time 3.Tour film part 1 4.Monday morning 5.Pencil skirt 6.I Spy 7.Tour film part 2 8.Sorted for es & wizz 9.Tour film part 3 10.Something changed 11.Tour film part 4 12.Live bed show 13.Tour film part 5 14.Acrylic afternoons 15.Tour film part 6 16.Babies 17.Disco 2000 18.Mis Shapes 19.Tour film part 6 20.Feeling called love 21. Underwear 22.Common people The Park Is Mine: 1. Intro/The fear 2.Do you remember the first time 3.Dishes 4.Seductive Barry 5.Sorted for es & wizz 6.TV movie 7.A little soul 8.Party hard 9.Help the aged 10.Sylvia 11.This is hardcore 12.Glory days 13.Common people 14.Laughing boy 15.Something changed
Arvio: 4,5/5
90-luvun puolenvälin tienoo oli todellista brittipopin kulta-aikaa. Siinä missä Blur ja Oasis taistelivat ehdottomasti genren kuninkuudesta, porskuttelivat mm. Suede ja Pulp aivan vanavedessä.sanottakoon, että tästä nelikosta erityisesti Pulp on kolahtanut henkilökohtaisesti ehkä eniten, vaikka brittipoppi noin käsitteenä aikoinaan menikin tuolloin hieman ohi korvien. Sittemmin paremman puoliskoni myötä kyseinen genre onkin tullut hieman astetta tutummaksi.

Ultimate Live käsittää bändin kaksi konserttia, ja sisältää näin ollen rutkasti yli kolme tuntia katseltavaa. Ensimmäinen pätkä vuodelta 1995 käsittää bändin keikan Brixton Academyssä, F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.I.V.E -kiertueelta, ja toinen on taltiointi The Park is Mine -keikalta Finsbury Parkista. Ensin mainittu konsertti sisältää tyylikkäiden dokumenttipätkien lisäksi materiaalia enimmäkseen Pulpin ehkä legendaarisimmalta levyltä ”Different Class”. On hienoa todeta että bändi toimii myös elävänä, ja laulaja Jarvis Cockerilla piisaa sekä ääntä että lavakarismaa vaikka muille jakaa. Levyn ensimmäinen keikka on kokemuksena sen verran tyhjentävä, että bändin puistokonsertti tahtoo hieman jäädä sen jalkoihin. This is Hardcore -levy sisältää toki todella hienoja kappaleita, mutta ne eivät oikein tahdo sopia stadion-olosuhteisiin aivan samalla tavalla kuin vaikkapa Different Classin Mis Shapes tai liki puhkisoitettu Disco 2000. Onkin suositeltavaa hengähtää keikkojen välillä, tai katsella ne vaikkapa eri päivinä.

Simppelin videojukeboksin lisäksi kummempia extroja levyltä ei löydy, mutta niitä ei oikeastaan jää edes kaipaamaan. Kokonaisuus on kuitenkin sen verran tyylikäs isolla T:llä, että ellei kyseisiä keikkataltiointeja vielä Pulp-fanien hyllyistä löydy, voi Ultimate Liven hankkimalla lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tämä levy sai toivomaan, että bändin viimeinen, vuonna 2001 julkaistu ”We Love Life” -levy saisi vielä joskus jatkoa… Kukapa tietää! Ultimate Live -DVD:tä on helppo suositella kaikille brittipopin ystäville!

Jarkko Rotstén for smackthejack

Photo’s copyright by Universal Music, 2005