STOP THE PRESS!

After the Sunset – keikka Bahamalla

After the Sunset - keikka BahamallaOhjaus: Brett Ratner
Käsikirjoitus: Paul Zbyszewski, Craig Rosenberg
Tuotanto: Beau Flynn, Jay Stern
Pääosissa: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson
Arvio: 1/5

”Rush Hour” -elokuvilla itsensä maineeseen ponkaisut Brett Ratner on ohjaaja, jonka lähes kaikki elokuvat kriitikot ovat lyöneet lähes täysin pohjamutiin, mutta katsojat ovat tuoneet dollareita kassakoneeseen. Ei siis ihme, että herra on saanut jatkaa rauhassa työntekoa. Toisaalta hän ei nykyisin tehtaile paria elokuvaa vuodessa, vaan tahti on melko lailla yksi leffa kahdessa vuodessa. Ei siis ihme, että edellisestä elokuvasta Thomas Harrisin romaaniin perustuvasta ja Sir Anthony Hopkinsin tähdittämästä ”Red Dragon”-elokuvasta on jo kulunut lähes parisen vuotta. Tällä kertaa Ratnerin ohjattavaksi on joutunut nyttemmin Bondin työt jättänyt Pierce Brosnan.

Brosnanin esittämä Max Burdett on todellinen mestariroisto, jolle mikään ei ole mahdotonta. Hän onnistuu huijaamaan FBI:n agentilta Stan Lloydilta (Woody Harrelson) arvokkaan timantin yhdessä rakastettunsa Lolan (Salma Hayek) kanssa. Keikka onnistuu erinomaisesti, joten he päättävät lopettaa uransa ja siirtyä eläkepäiviä viettämään Bahamalle, jossa heillä on oma asunto. Lloyd saa vihiä heidän olinpaikastaan ja saapuu pistämään heidät, varsinkin Burdettin, tilille tekosistaan. Hän epäilee, että tämä eläkkeelle jääminen on selvästi tekosyy erääseen hyvin hankalaan ryöstökeikkaan. Vielä kun tilanteeseen sekaantuu paikallinen gangsteri Henri Mooré (Don Cheadle) ja FBI:n pomoja – soppa on valmis.

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa tämän elokuvan suhteen, sillä tämä oli yksi rasittavimmista puolitoistatuntisista leffoista, jonka olen pitkään aikaan nähnyt. Käsikirjoitus on äärimmäisen lapsellinen, toimintakomediaksi tosikkomainen. Näyttelijäsuoritukset olivat lähinnä ”hei eiks meillä olekin mukavaa täällä Bahamalla” ja kamera lähinnä seurailee Salma Hayekin kroppaa. Kyllä heteromiehenä ilman muuta se on silmäniloa, mutta kun kyseessä on elokuva, niin toivoisi elokuvalta muutakin kuin kauniita maisemia kirjaimellisesti. Elokuvan tarina on kerrottu eri versioina useaan kymmeneen kertaan, joten ihmetystä herättääkin, miksi suhteellisen isot tähdet ovat lähteneet tekemään tällaista roskaa. Raha ratkaisee katsos.

Jukka L. Savolainen for smackthejack

Photo’s Copyright by New Line Cinema, 2004

Traileri: